Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
20
aeef33656aa7521f44548a724d26c05d
Tillbaka

Det var Tillberga som började bäst. De visade upp ett spel med mer fart och skridskoåkning än vad Sirius mäktade med. Tillbergas mål kom på hörna redan i den sjätte minuten. Det var Tillbergas Johan Kruse som fick till ett praktskott. Spelet kom att jämnas ut och det såg ut som om Sirius började ta tag i spelet och vårda bollen inom laget, men Tillberga tillät inga Siriusspelare att komma in i straffområdet. Ett kompakt Tillbergaförsvar gjorde det svårt för Siriusspelarna att komma fram i några farligheter. 1 – 0 blev resultatet i halvtid och Sirius var ur Elitserien.
I andra halvlek blev spelet man – man på Tillbergas Pelle Fosshaug mer tydlig. Pelle hade svårt med uppvaktningen och straffade ut sig genom dåligt uppträdande. Strax efteråt tvingades Siriusbekantingen Andreas Broberg fälla Lars Edvardsen och även han åkte ut på 10 minuter. Nu fanns det större ytor på isen och det tog Sirius fasta på. Efter en tilltrasslad situation i Tillbergas straffområde kunde Sirius nestor, Urban Förare, slå bollen i mål och Sirius var återigen klara för kvalserien. Nu trodde Hemsidan att Sirius skulle fortsätta att trumma på och göra ytterligare något mål, men det var Tillberga som gick till anfall och hade några farligheter. Här måste vi även tillägga att Dennis Wasberg var lugnet själv i Siriusmålet och räddade oss flera gånger om. I 85:e matchminuten blev Sirius tvungna att ta en utvisning. Det var Andreas Werner som åkte ut 10 minuter för fasthållning. Nu var det mycket som stod på spel och det kändes i hela hallen. Tillberga hade ett bra och varierat spel men Sirius kunde kontra och Tillberga blev tvungna att fälla en framstormande Niclas Hellqvist. Werner satt på botbänken och den stora frågan var vem som skulle slå straffen. Vår kapten, Pirre Roos åkte fram och hämtade en boll ur korgen och lade upp den på straffpunkten. Helt iskallt och utan nerver slog han in bollen bakom Tillbergakeepern.

I slutet lyckades Pelle Fosshaug dra på sig ett grovt matchstraff men det var av mindre betydelse. Pelle var annars mycket bra då han spelade bandy och snackade mindre. Kanske det sista vi fick se av en bandylegend?

Nu väntar kvaltider för Sirius. Hemsidan återkommer med intervjuer och annat i morgon, torsdag.

På bilden kan vi se vår kylige straffskytt, Pirre Roos.
Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51