Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1488
2b086eb4ec4928ecaab622f15671b050
TillbakaSirius fick med sig en poäng från Kalix. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2013-03-08 21:07:25)

Sirius fick med sig en poäng från Kalix. Foto: Magdalena Carlstedt

Oavgjort i Kalix

Matchen börjar något trevande där lagen "känner lite" på varandra. Sirius får en hörna och ett riktigt vasst läge när Eskhult flippar bollen till en anfallare som dock missar öppet mål. Även Kalix skapar chanser, men Sirius försvar står för en bra insats. Blåsvart känns något hetare inledningsvis och håller ett något högre tempo med sina många elitseriemacher i färskt bagage.

Men det är Kalix som får första målet i sjätte matchminuten och fortsätter därefter att trycka på och öka på ledningen. Och så blir det också; bara fyra minuter senare kommer 2-0-målet och Kalix har nu tagit över och håller taktpinnen.

Men i tolfte matchminuten reducerar Uppsalalaget genom Alexander Mayborn, på pass från anfallskollegan Klas Nordström. Det märks att det är mycket nerver i matchen; det är en hel del felpass och slarv från båda håll. Spelet är något avvaktande i detta skede av matchen, men i artonde minuten står Ilja Grachev för en mycket fin soloåkning och avslutar med ett skott på mål, som dock målvakt Hellman räddar. 

Men till slut sitter bollen, efter ännu en fin framspelning från Eskhult får Sirius frislag, och Roos slår in den bakom Hellman och kvitterar till 2-2. Och nu har Sirius vaknat igen och börjat ta kommando, kort efter kvitteringsmålet kommer ännu ett kanonläge samt en retur som går ut till hörna. Hörnan är riktigt nära att gå in men går strax utanför.

Trots att Sirius tagit över mer och mer fortsätter Kalix att trycka på och pressa framåt. Sirius spelar å sin sida en del "vända-hem" spel och samlar ihop sig och avvaktar tills man hittar ett läge att anfalla. En del halvfarliga chanser skapas åt bägge håll, majoriteten för Sirius, men halvleksresultatet stannar på 2-2. Kalix försöker men har svårt att få med sig flera spelare i anfallen vilket gör det svårt att nå ända fram. Sirius är desto bättre i alla moment.

I andra halvlek fortsätter Sirius att spela avvaktande och hålla boll på egen planhalva för att sedan samla ihop sig och gå till attack. Kalix följer med och det blir en del kontringsbandy. Eskhult har hittills stått för mycket i matchen för Sirius del. 

I matchens femtiofemte minut kommer nästa mål och Kalix återtar ledningen, 3-2. Nu är det mer och mer Kalix i spelet, de spelar piggt och med mycket energi och de trycker på för att göra fler mål. Sirius får ett friläge och Viktor Broberg sätter bollen i mål, dock fälldes han precis innan vilket leder till att domaren blåser straff istället för att döma mål. Straffen räddas av Hellman. 

Men målet kommer ändå, Andreas Eskhult står för en fin soloprestation och sätter 3-3. Strax efter får Uppsalakillarna en hörna som är nära att gå in. Laget står på tå och har fått tillbaka lite energi efter kvitteringsmålet. Spelet fortsätter att präglas av kontringsbandy där flera lägen skapas åt bägge håll. På ett sådant läge; en hörna för hemmalaget, sitter 4-3. 

Sirius är inte sena att kvittera; Andreas Eskhult sätter 4-4 på frislag i 79:onde matchminuten på pass från Pierre Roos, och Sirius tar därefter time out. Kalix är stundtals farliga och skapar lägen, men Sälen står för en rad kanonräddningar, likaså Hellman när Sirius anfaller och avslutar.

Matchen slutar till slut 4-4 samtidigt som matchen mellan Motala och Gripen slutar 5-5, vilket innebär att alla lag har chans att spela i elitserien nästa säsong. Det kommer alltså att avgöras i sista omgången. 


/Magdalena Carlstedt  

Posten senast uppdaterad 8 mar 2013 kl. 21:07

Annonser


51