Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1839
c235cbb1c1a4149d8508b761aef0d6df
Tillbaka (UPD: 2014-10-21 20:08:41)

#4 dagar kvar till seriepremiären - Intervju med Patrik Johansson om den speciella premiärmatchen mot Kungälv

Han hyllades stort efter sin premiärmatch mot Hammarby den 7 september. En efterlängtad comeback som blev över all förväntan. "Jag älskar bandy och har kämpat för detta under en lång tid" var Patrik "Putte" Johanssons kommentar efter den första matchen på över 1,5 år.

Under försäsongen har Patrik funnits med på de flesta av matcherna men varit försiktig med att inte överanstränga den fortfarande inte helt återställda ljumsken. 

- Även om det är så otroligt kul att vara tillbaka kan jag ibland känna mig frustrerad. Jag vet att jag just nu inte är på samma nivå som innan skadan och kommer få kämpa mycket för att ni dit igen, säger Patrik när frågan om försäsongen lyfts. 

- Resultatmässigt har vi visat att vi blivit bättre och bättre och vi har hela tiden höjt högsta nivån men vi behöver träna på att hålla den nivån under längre perioder i matcherna. Nu finns det inte längre några träningsmatcher kvar utan sista detaljerna inför premiären på fredag får vi jobba med på träningarna.

Hur känns det för dig personligen, är du redo för seriepremiären? 
- Absolut. Jag känner mig i tillräckligt bra form och det blir bara bättre och bättre. 

Innan skadan var du en av Sveriges absolut snabbaste skridskoåkare, hur långt känner du att du har kvar tills du kan tills du kan vara med och utmana bland de absolut bästa skridskoåkarna just nu?
- Jag skulle säga att jag är ca 30 % från den nivån rent fysiskt. Jag har en del kvar att jobba ikapp i styrka på det opererade benet och sedan ska ju skridskoteknik och tajming stämma också.

Vem är enligt dig den snabbast i Sverige just nu på skridskor? 
- Svårt att säga någon speciell spelare. Många som har fart på olika sätt. Daniel Andersson (Villa Lidköping) har en häftigt speed som han är riktigt vass på att behålla utan att göra några stora rörelser. Även Robin Sundin (Hammarby) har en riktigt bra fart på skridskorna. 

Hur har det känts att lämna din position på halvan och kliva upp som offensiv mittfältare? 
- Det kändes lite ovant i början men med vårt spel tror jag att jag det kommer bli bra då jag får möjlighet att använda min fart högre upp i banan. 

Då är lite av åldermannen i Sirius.
- Hehe ja det är sant. Jag är väl den som har varit i klubben längst av spelarna. Vi har haft en väldig rullians på spelarna de senaste åren. Precis som förra året har vi en av de yngre trupperna i elitserien och det är ett långsiktigt tänk vi vill bygga på. 

Du och Kungälv har ju en lång historia tillsammans.
- Det stämmer. Precis som Jakob Jenefeldt har jag Kungälv som moderklubb. Kungälv känns alltid som hemma och Skarpe Nord har varit min hemmaplan större delen av mitt liv. Det är en väldigt speciell match för mig på på många sätt. Min senaste match var just mot Kungälv på Studan och under all rehab så är det givetvis bilderna av fler matcher där som man har sett framför sig. Därför känns det extra kul att få möta just Kungälv när man kämpat och längtat efter denna premiär väldigt länge. 

Hur reagerade du när beskedet att Jenefeldt skulle ansluta till Sirius? 
- Jag pratade med Jakob under hela tiden och kände att han var sugen på att flytta hit, det var väldigt kul att det gick att lösa. Vi har känt varandra sedan vi var små och när vi var riktigt små växte vi upp i samma område. Jakob är ett år äldre men vi har följt varandra och spelat mycket tillsammans från bandyskolan till A-laget även om jag tog en omväg under gymnasietiden då jag var i Nässjö och Vetlanda men kom tillbaka till Kungälv samma år som klubben tog sig tillbaka till Elitserien. Han är en fantastisk passningsspelare och har förmågan att göra de andra som spelar tillsammans med honom ännu bättre. 

Slutligen, vad tror du att resultatet blir i premiären mot Kungälv? 
- I Sirius har jag under mina fyra år aldrig förlorat mot Kungälv. Så jag tror vi vinner med 5-3.Patrik Johansson #4
Smeknamn: Putte
Född: 1988
Till Sirius: 2010
Moderklubb: IFK Kungälv
Jobb: Driver magasinet Bandyportföljen
Posten senast uppdaterad 21 okt 2014 kl. 20:08

Annonser


51