Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1830
c4f00c0b2d415e0d52b47a9690d59b89
Tillbaka (UPD: 2014-10-19 09:34:23)

#9 dagar kvar till seriepremiären - Intervju med Mattias Hammarström

Mattias Hammarström har sedan länge varit förknippat med Edsbyn. Anfallaren med det fruktade skottet har sedan 2008 varit en del av Edsbyns A-lag och år efter år varit en av de bidragande faktorerna till att laget funnits med i toppen av elitserien. Inför säsongen när byn byttes mot staden, och bandyön mot Studenternas IP. 

Tiden i Sirius var till en början tuff. Mattias Hammarström missade hela Champions Cup pågrund av den axelskadan han drog på sig efter att ha kolliderat med sargen under den tidiga försäsongsträningen på rink. Under Champions Cup fick att sitta och kolla på och drog efter det på sig en rejäl förkylning som höll honom borta en längre tid. Skadan är nu läkt och mot Baikal Energy förra veckan visade Hammarström på sitt oerhörda skott han besitter. Fullträffar från avstånd och från alla möjliga vinklar är en specialité Sirius i vinter kommer få stor användning av.

Jobbig försäsong, hur har det påverkat dig? 
- Det har varit en tung period. Inte fått spela så mycket matcher och träna fullt ut. Trodde inte det skulle vara så jobbigt att sitta bredvid men det kliar i benen när man ser andra få vara ute på isen. Så nu när man är tillbaka känns det jäkligt bra!  

Du har värvats som målgörare. Känner du någon press?
- Nej inte precis någon press utifrån. Inte så att jag tror att folk förväntar sig att jag ska ta bollen, dribbla igenom alla och smälla upp den i krysset, även om det vore något! Den press man känner är den man satt på sig själv. Jag har höga krav på mig själv som jag vill uppnå. 

Hur känns konkurrensen på anfallet? 
- Den är tuff! Bara bra med konkurrens, vi vill alla spelar och kämpar hård för att få ta plats på anfallet. Vi har under försäsongen spelat med en anfallare och har inte varit några indikationer på att det skulle bli två.

Vad kännetecknar dig som spelare? 
-Det är skottet folk oftast pratar om, och det stämmer väl! Pappa var gammal storskytt så jag har ärvt från honom. Sen har jag en bra blick för spelet. 

Personliga mål för säsongen? 
- Målet är att få ut så mycket som möjligt av laget och gå som långt som möjligt! Min uppgift är till stora delar att göra målen och det ska jag se till att göra. 

Igår anordnade Sirius sitt evenemang Öppen Träning, hur upplevde du det? 
- Det var en mycket rolig och annorlunda upplevelse. Häftigt att se en sådan stor uppslutning med barn och föräldrar. Framtidens spelare fanns helt klart på isen. 

Slutligen, hur tippar du seriepremiären? 
- Det kan nog bli ganska målsnålt. Jag tror matchen slutar 3-2 i favör för oss. 


Mattias Hammarström #9
Position: Anfallare
Född: 1986
Till Sirius: 2014
Moderklubb: Edsbyns IF
Jobb: Sanerare 

Posten senast uppdaterad 19 okt 2014 kl. 09:34

Annonser


51