Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1917
113dd06744a17d58459fd50c9ea63931
Tillbaka (UPD: 2015-01-07 12:47:24)

Andra raka hemmasegern mot Kalix

Efter storsegern mot Ljusdal var det ungefär 800 förväntansfulla åskådare som tagit sig till Studenternas IP på Trettondagen för matchen mot Kalix. Ett motstånd som Sirius de senaste åren haft bra resultat mot. På de senaste sex matcherna har laget vunnit fem och kryssat en. 

Sirius inledde matchen starkt med mycket bollinnehav och hotade på båda kanterna. I den 10:e minuten driver Ilja Grachev upp längst vänsterkanten. Skär in i banan förbi sin back och kan tämligen enkelt runda målvakten till en 1-0 ledning. Nästa Siriusmål kom sex minuter senare när Mattias Widén, denna gång på högerkanten hittade en lucka i Kalix försvar. Efter en iskall dragning på målvakten ner mot sidlinjen lyckades Mattias lägga bollen under Björn Hellman i Kalixmålet som för dagen fick föga hjälp av försvaret. 

Mattias Hammarström har allt mer börjat hitta nätmaskorna och det skulle även idag blir ett hattrick. Första målet kom i den 40:e minuten då han med en enkel skottfint lurade målvakten och i tom bur kunde sätta 3-0. Kalix såg ut att fortfarande sitta i omklädningsrummet men stack upp ibland och sökte allt som oftast hörnor. Två minuter innan halvtidsvilan kom reduceringsmålet till 3-1 vilket också var halvtidsresultatet. Målskytt Antti Ekman. 

Andra halvleken skulle tillhöra Sirius som för dagen var det bättre laget. Fler delaktiga spelare i anfallet, en stabil och hårt slitande defensiv insats, från anfallare ner till libron, och Kimmo Kyllönen som motade det han skulle. 

Mattias hammarström satt 4-1 innan försvaret bjöd Kalix på ett friläge efter bolltapp. Mattias Hammarström fullbordade sedan sitt hattrick efter att vackert anfall tillsammans med Tobias Andersson. Tobias som själv skulle sätta spiken i kistan när han satte matchens sista mål, 7-2. En stabil seger för de blåsvarta som på fredag möter Vänersborg borta. En svår match mot ett formstarkt lag. 

Om segern mot Kalix kommer att bli dyrköpt är ännu oklart. Jakob Jenefeldt som under den senaste delen av säsongen varit en viktig kugge på halvpositionen fick en höfttackling i slutet av första halvleken och fick hjälpas av isen. Jenefeldt återkom sedan inte mer i matchen utan tittade stora delar av andra halvlek från läktaren. Det befaras att inre ledbandet är av och nu väntar vila i tio dagar innan han kan vara tillbaka i träning med ett specialskydd. Hur lång tid det kan ta innan Jenefeldt är tillbaka i spel är svårt att säga eftersom det är individuellt. Men det går att spela med ett avslitet inre ledband, så säsongen är troligen inte över för Jenefeldt.

Se alla målen från matchen här. 

Matchfakta: 
Sirius - Kalix 7-2 (3-1) 
Målskyttar Sirius: Mattias Hammarström (3), Ilja Grachev (2), Mattias Widén, Tobias Andersson
Hörnor: 7-5
Utvisningsminuter: 20-30

Nästa hemmamatch: Sirius - Västerås 14 januari kl. 19:00, Studenternas IP

Posten senast uppdaterad 7 jan 2015 kl. 12:47

Annonser


51