Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1484
eef295e27b9b6cbaa6f7a84bb876a979
Tillbaka

Det blev ännu en seger för Sirius i kvalet. Foto: Kenta Jönsson

Det blev ännu en seger för Sirius i kvalet.  Foto: Kenta Jönsson

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Ännu en seger mot Motala

Motala chockstartar genom att ta ledningen efter bara två minuter. Det är Oscar Folkesson som drämmer in bollen från vänster. Men istället för att vika ner sig ser Sirius till att reducera bara fem minuter senare; Niklas Hellqvist passar bollen till Wigren som även han sätter bollen till vänster. 

Därefter råder ett något avvaktande spel där inte många lägen skapas. Däremot pressar lagen högt upp i banan. De chanser som skapas är många hörnor, dock de flesta resultatlösa. Dock sitter en hörna i tjugonde minuten; detta för Uppsalalaget. Joel Wigren slår hörnan till Lars Fall som sätter bollen i mål.

Sirius fortsätter på samma sätt som i senaste mötet; 1-3 sitter i tjugofemte spelminuten. Målskytt Andreas Eskhult som gör en klassisk "Eskil-dribbling" och åker snyggt ifrån flera spelare som är på honom och avslutar nere vid stolpen.

Blåsvart fortsätter att trycka på och skapar lägen med avslut, och likaså Motala som mer och mer kommer in i matchen. Alexander Mayborn kommer in i matchen och skapar en hel del bra chanser för Sirius. 

Resultatet slutar på 1-3 när domaren blåser till halvlek. En rättvis ledning även om Motala är med och pressar. Sirius spelar med mer kraft i anfallen, men Motala är duktiga på att kontra. Sälen har gjort en bra insats i mål och har stått för en del bra räddningar. 

I andra halvlek är det Sirius som får första riktiga läget när Viktor Broberg står för en bra soloåkning, dock räddar målvakten bollen. Men tendensen är densamma som i första halvlek; Motala kontrar direkt och spelet präglas av ett anfallsriktspel där bägge lagen pressar högt upp i banan och det blir många chanser på fasta situationer åt båda håll.

Nästa mål görs av Pierre Roos som sätter bollen på hörna. 1-4. Motala är med i matchen och skapar en hel del hörnor. Men hittills har alla varit resultatlösa. 

Desto mer effektiva är Sirius som i 64:e minuten ökar på ledningen genom Viktor Broberg som på pass från Niklas Hellqvist rundar målvakten och sätter 1-5. Några minuter senare tar Motala time out och tio minuter efter det sätter Lukas Persson en straff.

Spelet i slutet är stressat och det är flera utvisningar på både Motala- och Siriusspelare, bland annat fem stycken totalt mellan 79:e och 88:e minuten. Efter några lägen får Sirius en straff på övertid, och Roos sätter sitt andra mål för kvällen och fastställer slutresultatet 2-6. Sirius åker alltså hem från Motala med ytterligare två viktiga poäng i bagaget. 


/Magdalena CarlstedtPosten senast uppdaterad 8 mar 2013 kl. 09:29

Annonser


51