Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
591
e6b59493da25e2aaf65927e9c28dbc11
TillbakaNär kommer Spanien delta i bandy VM? (UPD: )

När kommer Spanien delta i bandy VM?

Äntligen dags för fotbolls VM!

Jag läste senaste numret av tidningen Four Four Two där man skrev om fotbollens påverkan på människor. Det fanns statistik på att åren då det är VM så är det minst folk som tar livet av sig i Europa. I Tyskland som tyvärr har en hög andel självmord jämfört med andra länder så halveras nästan den siffran sommaren då ett fotbolls VM spelas.

Bandyn som ännu är en liten sport jämfört med fotbollen kommer nog antagligen aldrig att komma upp på nivån som ett fotbolls VM har. Det är mycket beroende på att i bandy krävs det kyla, en bandyplan, skridskor med mera medan man för att spela fotboll bara behöver just en fotboll och ibland knappt det, man kan ju bara rulla ihop något och börja sparka som man gör i Afrika. Jag tror att det är därför fotbollen är störst, pga av enkelheten.

Dock finns det mycket man kan jobba på för att utveckla världsmästerskapet i bandy. Till att börja med borde man spela det vartannat år eller till och med vart tredje. Då blir det något spelare, publik och arrangörer väntar på med spänning och det ger också tid för mer reklam och planering för en lyckad turnering och inte som förra året då datum och plats bestämdes ett par månader innan turneringen skulle spelas.

SvBF jobbar hårt med att få nya länder och länder som Kina och Polen är nya i bandyfamiljen medan storländer som USA och Kanada redan finns med även om man inte kommit så långt på vägen. Jag tror att bandyn har en ljus framtid och att man behöver lägga ännu mer krut på att arrangera bra mästerskap för att göra bandylandslaget till ett folkkärt landslag.

Som den fotbollsnörd jag är kommer jag givetvis att följa VM även om Sverige inte deltar. Eftersom jag har Atlético Madrid som favoritlag är det Spanien som gäller för mig och jag har redan tippat Spanien och Brasilien i final.
Jag har också tippat David Villa som skyttekung och att Özil (Tyskland) kommer få det stora genombrottet. Kom ihåg var ni hörde det först!

#4Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51