Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
463
b2094f070b9a8e77bde3b0d6214ed654
Tillbaka

Bekväm seger för Sirius över Villa.

Sirius spelade med stort självförtroende. Försvarsspelet var hur säkert som helst och spelarna hjälpte varandra i alla tänkbara situationer. De plockade ner bollar och la fram bollarna till medspelare så att framstormande motståndare inte kom åt bollen.

Båda lagen spelade inledningsvis ett tätt försvarsspel och vårdade bollen inom laget. Det kunde stundtals se avvaktande ut, men försvarsspelet tillät inga spelvägar framåt, utan lagen försökte att hitta nya spelvägar genom att backa hem och börja om igen. Men som så ofta förut stavas nyckeln till Sirius spelvägar, Andreas Eskhult. I tionde matchminuten drog Andreas Eskhult upp ett anfall, dribblade sig igenom villaförsvaret och hade möjlighet att själv sätta bollen i nät, men helt osjälviskt spelade han fram till Mikael Jacobsson, som inte hade några som helst problem med att sätta bollen i nät. Detta var Mikaels första mål för Sirius i elitseriesammanhang. Hemsidan passar på att gratulera Mikael till målet.

Dessförinnan hann även Villa med att få ett straffslag men som ofta förut gjorde Säleby en bra räddning, Straffen slogs mitt i målet och Säleby sattes inte på några svårare prov men en straffräddning är alltid en straffräddning och det visar vilken stor målvakt Jakob numera är.

2 - 0 till Sirius kom till genom ett hörnslag. Det var Lars Fall som sköt direkt in i mål och hela studan exploderade i glädjefnatt. Sirius var nu verkligen på gång och spelade med ett stort självförtroende. 3 - 0 målet föregicks återigen av att Andreas Eskhult dribblade och visade bra prov på ypperlig bollkontroll. Andreas startade från egen planhalva, passade bollen till Fall och fick tillbaka den i retur, dribblade av ytterligare några villaspelare och gav sen Mickelsson ett pass som han förvaltade genom att sätta bollen i mål. Matchuret stod på 24 minuter och Villa tog time-out. Sirius spelade bra och Villa såg stressade ut.

3 - 0 blev halvtidsresultatet. Under fikapausen kunde vi höra förbundskaptenen Franco Bergman berätta att han var där för att titta på bandy och eventuella framtida bandyspelare för landslaget. Hemsidan gissade på att han ville se hur fartfantomerna och tillika landslagsspelarna Daniel och Johan Andersson skötte sig. Självklart var det också ett tillfälle att se ett gäng duktiga siriusspelare som kan ha en chans att ta en plats i den 25-mannatrupp som Bergman ska ta ut inför nästkommande VM.

Villas första mål kom i den 48:e matchminuten. Det var Jesper Bryngelsson som gjorde målet som blev 3 - 1. Nu fick Villa en chans att krypa närmare och få kontakt med Sirius, men Sirius blev inte stressade av baklänges målet, utan fortsatte att trumma på. Mickelsson var mycket nära att göra 4 - 1 strax efter avslaget. Men Sirius skulle ändå få det mycket viktiga 4 - 1 målet. Mickelsson som kom fram på högerkanten, sköt och bollen gick ut till Viktor Broberg som kunde slå in returen i mål. Ett viktigt mål, eftersom Villa fick en hel del energi efter sitt reduceringsmål.

5 - 1 gjorde Viktor Broberg på en hörna. Skottet satt högt i buren, otagbart. Mycket bra av Viktor och säkert mycket bra för hans självförtroende att få sätta de här målen idag.

Mickelsson hade tidigare sagt några väl valda ord och fick svalka av sig på utvisningsbänken. Men det gjorde nu inte så mycket, då han bjöd på en riktigt fin delikatess. Mickel kom direkt från botbänken, fick en lyftboll från Lars Fall och Mickel jonglerade med bollen på klubbladet och vinklade sen in bollen i nät till 6 - 1. Ett härligt konstmål!

Villa skulle få sista ordet i matchen genom att få tröstmåla till 6 - 2. Bollen rullade in i mål efter en hörna.

Sirius försvarsspel var genomgående av yppersta klass. Sirius tillät inte Villa att komma fram till avslut speciellt ofta, och då avsluten letade sig fram till mål tog Säleby hand om bollen. Några Super-sälenräddningar fick vi ändå se. Hörnrusen var genomgående mycket bra. Eskhult var, som vanligt, nyckeln som öppnade upp ett stängt försvarsspel. Variationsrikt och konstruktivt.

Kapten Pirre Roos var sjuk och vikarierande back var Mattias Wiberg. Wiberg gick in och gjorde en helgjuten insats. Stort beröm!

Efter matchen sa Mats Söderman - Vi äger matchen och spelade så som vi hade gjort upp och ville.

Christian Mickelsson sa efter matchen att han ville showa lite och bjuda publiken på ett spektakulärt mål. (6 - 1 målet)
 - Jag fick en bra boll av Lars Fall och målet är egentligen hans. Jag försökte göra ett likadant mål i matchen mot Katrineholm, men då missade jag. Nu undrar Hemsidan om inte Christian var något blygsam och ödmjuk i överkant? Sen går han in på spelet, där han berömmer hela laget för ett riktigt bra försvarsspel
- Skönt att ta dem på hemmaplan. Nu vet vi att vi kan slå alla lag här hemma på Studenternas. Poängen borta kommer att komma, sa Christian.
Hur tyckte du att isen var idag?
- Hyfsat bra is idag, helt godkänd.

Franco Bergman var på plats idag. Vad tror du att han ville titta på?
- Ja, det är säkert bröderna Andersson han ville se, avslutade Christian. 

Lars Dahlström

 

 

Posten senast uppdaterad 29 nov 2009 kl. 11:27

Annonser


51