Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
668
097f98fffb77376fae1106b78455ae67
TillbakaBollnäs gjorde tre snabba hörnmål i andra halvlek Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2010-10-31 11:03:06)

Bollnäs gjorde tre snabba hörnmål i andra halvlek Foto: Kenta Jönsson

Bollnäs vände och vann

Efter ett explosivt intro på Sävstaås fick vi se en minst lika explosiv öppníng på matchen, då tre mål hann falla under matchens första fem minuter. Sirius satte 1-0 på hörna genom Lars Fall och 2-0 då Erik Sundin kommit fri på passning från Mickelsson. Bollnäs reducerade sedan mer eller mindre direkt på avslag efter att Lukkarila åkt slalom genom hela Siriusförsvaret. Efter denna chocköppning lugnade det hela ned sig, och Sirius kunde briljera med ett spel likt det mot Sandviken i premiärmatchen. Lugnt, metodiskt och effektivt. Sirius förde matchen, medan Bollnäs litade till sina båda spjutspetsar på topp. Wikström var ytterst nära att göra sitt första mål i blåsvart, men avslutet räddades. Sirius 3-1 var ett vackert bandymål, som visar exakt vad Sirius spel går ut på. Efter att Sirius skrinnat runt med bollen i sisådär två minuter tappade man bollen på mittplan, men vann den genast tillbaka när Bollnäs var som minst beredda. Wiberg slog upp en lyrboll på Mickelsson som utökade Sirius ledning i den 38:te minuten. Det var en alldeles rättvis ledning för blåsvart, även om det kan nämnas att Bollnäs hade en boll inne vid ställningen 2-1, som ganska oförståeligt dömdes bort.

Sirius flyt fortsatte en bit in i andra halvlek, då man aningen tursamt lyckades utöka till 4-1 efter att Bollnäs snöpligt gjort självmål på Falls inspel i straffområdet. Men därefter var det slut på det roliga. Bollnäs vände helt och hållet på steken under loppet av mindre än 15 minuter, och detta egentligen utan att Sirius tappade greppet. Vapnet stavades hörnor, efter att Sirius lyckats freda målet under 15 hörnor på tre halvlekar så släppte man plötsligt in tre stycken på raken. Och då man dessutom tvingades avtjäna ett antal utvisningar på raken så tog Bollnäs över tillställningen helt och hållet. En praktbjudning från Siriusförsvaret senare, och Bollnäs hade tagit ledningen med 25 minuter kvar på matchuret. Hastigt och olustigt befann sig Sirius i en mental uppförsbacke som inte gick att vände, och Bollnäs kunde i slutänden ganska enkelt spela hem segern i hemmapremiären. Sirius fick inte till någon press för kvittering förrän de sista fem minuterna, men någon riktig chans skapade man i ärlighetens namn inte.

Så hur kunde Sirius förvandlas från artister till statister på så kort tid? Man brukar tala om energiläckage, och det var nog det som hände med Sirius när Bollnäs fick tre enkla hörnmål på så kort tid. För det var egentligen inte förrän Bollnäs hade kvitterat som de orangea tog över spelet på allvar. Sen så går det heller inte att komma ifrån att domare Kandell hade en riktigt dålig dag på jobbet. Det är inte lätt att spela med en man på utvisningsbänken nästan konstant, och samtidigt tillät domarteamet Bollnäs att både välta Mickelsson över ända och crosschecka Eskhult helt utan bestraffning.

Men trots allt lovar Sirius insats på Sävstaås gott inför framtiden. Sirius inledande spelprogram är nära på det tuffast möjliga, men nu har man gått ut i två matcher i rad och vågat styra spelet trots att motståndarna har varit stora favoriter till segern. Att vi dessutom bara har släppt in tre spelmål på dessa två matcher visar att Sirius redan nu har kommit långt i sitt lagbygge. Och det lär behövas, för inte heller de kommande matcherna på programmet lär bli någon promenad i parken. Nästa: Broberg på Hällåsen.

Matchfakta:

Bollnäs - Sirius 5-4
Publik: 2313
Hörnor: 13-4

Siriuspoäng i matchen (mål,assist):
Fall 2+0
Mickelsson 1+1
Sundin 1+0
Wiberg 0+1

Posten senast uppdaterad 31 okt 2010 kl. 11:03

Annonser


51