Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1619
7a4bf1f0d90e7487b9e0016cd120e7b5
TillbakaGAIS var snäppet bättre i kvällens match (UPD: 2013-11-16 10:32:56)

GAIS var snäppet bättre i kvällens match

Bortaförlust mot GAIS

Sirius inleder med pigga ben. De trycker på offensivt och skapar lägen. Laget håller en hög press och jobbar för varandra. Dock är det i vissa anfall bara ett par-tre spelare som följer med längst upp i banan. Trots en bra inledning av Sirius är GAIS med lika väl i matchen; de går in i närkamperna och låter inte Sirius hålla boll för länge. 

Efter femton minuter spelas en väldigt jämn och offensiv bandy. Bägge lagen skapar lägen, och på ett sådant gör Patrik Eidenert 1-0 till Sirius i den 18:e spelminuten, på pass från Robin Olsson. Efter detta fortsätter spelet att vara offensivt och fartfyllt. Det är anfall varvat med kontringar i princip hela tiden. 

Det är ytterst nära 1-1 när bollen lyckas vara nära att slinka in i mål, då Kimmo är ute till vänster och kontrollerar en anfallande situation, men Roos räddar precis på mållinjen. 

När det återstår tio minuter av första halvlek tenderar spelet att vara lite stressat, det sker en del misstag och felpass åt båda håll, men framför allt Sirius är bra på att rädda upp situationerna, om än ofta på håret. 

1-1 kommer i den 37:e matchminuten genom Kalle Johansson, på pass från Jimmy Jansson. Kort därefter får GAIS en straff, Erik Claesson sätter den säkert i nedre högra hörnet. 2-1 till GAIS. 

GAIS har tagit ett litet spelövertag efter Sirius ledningsmål, och har i slutet stått för de farligaste chanserna. 

Andra halvlek börjar lika intensivt som den första slutade. GAIS är otroligt när att öka på ledningen till 3-1 efter bara en minut, men Kyllönen lyckas rädda. Kort därefter kommer ytterligare en chans att öka på ledningen, men Pierre Roos räddar återigen och flyger själv in i målet. 

3-1 kommer till slut när Egorychev kommer fri och sätter bollen säkert bakom Kyllönen. 3-2 är nära på en hörnvariant där Grachev avslutar snyggt, men bollen räddas av muren. Istället är det GAIS som gör nästa mål på straff. 4-1 i den 58:onde matchminuten, och Sirius begär därefter time out. 

GAIS har tagit över mer och mer samtidigt som Sirius gör flera misstag som straffar sig. Ett sådant resulterar i ett friläge för GAIS, men Kyllönen gör en kanonräddning. Sirius skapar inga farliga chanser och har inte samma tempo som i första halvlek.

GAIS skapar desto mer och får även utdelning på sina lägen. 5-1 kommer när det återstår en kvart av matchen. Nära är det 6-1 när GAIS får ytterligare en straff, men Kimmo Kyllönen står för en snygg benparad och räddar. Istället gör Sirius mål; ett snyggt skott av Klas Nordström från högervinkel kommer i den 86:e spelminuten och Sirius reducerar till 5-2. 

5-2 blir också matchens slutresultat.

GAIS-Sirius 5-2 (2-1)
Hörnor: 7-11
Utv min: 20-40
Publik: 203
Målskyttar Sirius: Patrik Eidenert (Robin Olsson), Klas Nordström (Robin Olsson)

/Magdalena CarlstedtPosten senast uppdaterad 16 nov 2013 kl. 10:32

Annonser


51