Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2332
76b669b4afdcf36a378831aa638f3ac2
TillbakaFoto: PEBO-Foto (UPD: 2016-12-31 02:56:05)

Foto: PEBO-Foto

Bortdömt segermål för Sirius i slutminuten

Sirius var nära att få en drömstart på matchen när Tobias Andersson redan efter 30 sekunder fick ett gyllene läge framför mål. Bollen kom hastigt in till Andersson i straffområdet och han lyckades få iväg ett snabbt skott mot mål. Kevin Sterner i gästernas mål stod dock för en makalös reflexräddning. Matchinledningen gav intrycket att det här skulle kunna komma att bli en mycket underhållande bandymatch - istället kom det att bli en tillknäppt historia med mycket nerver. Den dåliga isen bidrog med sitt till matchbilden och bägge lagen fick ta till med långbollar.

I den 22:a matchminuten fick Sirius frislag längst med kortlinjen. Jakob Jenefeldt tog hand om frislaget och lobbade in bollen mot straffområdet. Trots hård uppvaktning kunde Markus Kumpuoja på volley styra in bollen i mål. Sirius 1-0-ledning stod sig halvleken ut, en ledning som kunde ha varit större om de gjort mål på något av alla de lägen de skapade.

- Jag kände i paus att vi skulle orka vinna den här matchen men i andra halvlek gick det fort. Dem har medvind och vi blir tillbakapressade och lite oroliga. Vi tar inte tag i vårt spel som jag tycker vi har gjort tidigare här på slutet, säger Stefan Tranblom.

I andra halvlek ökade TB Västerås deras tempo och fick det kanske lättare nu med vinden i ryggen. Deras junior Joel Engström var en frisk fläkt som alltid kom med full fart och skapade oro bland Siriusförsvaret. Kvitteringen kom inte orättvist, gästerna hade arbetat sig in alltmer i matchen och börjat skapa fler farliga målchanser. Lagkaptenen Robin Andersson var det som drämde upp kvitteringsmålet i krysset bakom Henrik Kjellsson. Då stod matchuret på 68 spelade minuter. 

Nu återstod 20 mycket nervösa minuter på Studenternas där båda lagen gick för seger. Under de minuterna fick vi se tre mål, alla tre målen bortdömda. Först fick Teemu Määtta sitt mål bortdömt för offside, sedan fick TB Västerås deras mål bortdömt av samma skäl. När sedan Edward Sigfridsson fick in bollen i mål i den 90:e matchminuten så exploderade Studenternas i glädjevrål. Men målet dömdes bort för ett slag på gästernas klubba i situationen som ledde fram till målet. Matchen slutade oavgjort och

- Det var ganska svårspelade förhållanden så det var väl inte mycket till bandymatch. Det var mycket kamp och krig och jag tycker att vi tar kampen men vi har en dipp i andra halvlek där vi inte är tillräckligt bra, säger Stefan Tranblom till Sirius TV efter matchen.  

Tabelläget för lagen ser ut precis som inför kvällens match i och med kvällens resultat. Den ända förändringen är att Hammarby på åttonde plats drog ifrån i och med deras seger ikväll mot Edsbyns IF. Hammarby lyckades vända ett 2-3-underläge till seger efter två mål i slutminuterna.

Se intervjun med Sirius Bandys lagkapten Lars Fall efter det oavgjorda resultatet

Sirius Bandy-TB Västerås 1-1 (1-0)

Elitserien, omgång 17

Hörnor: 6-5
Straffar: 0-0
Utvisningsminuter: 20-20
Publik: 832

Posten senast uppdaterad 31 dec 2016 kl. 02:56

Annonser


51