Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
215
6bceb794839e8b97bc2dd929a2481beb
Tillbaka

Jakob gjorde flera matchavgörande räddningar.

BRAGDMATCH av SIRIUS!

SAIK började matchen klart bäst. Siriusspelarna verkade inte vara med från start. Det behövdes två baklängesmål innan Sirius vaknade till och visade vart skåpet skulle stå. Först bjöd man Patrik Södergren på en boll som han turligt nog sköt in via stolpen. Därefter gjorde SAIK sitt andra mål genom hörna. Målen blev en väckarklocka för vårt blå-svarta lag. Sirius hade i inledningen visserligen bra chanser att ta ledningen men närmare än ett stolpskott kom man inte.

Vi glömmer den tråkiga delen av matchen och går direkt till det mer roliga, med Sirius ögon sett. I matchminut 36 fick hemmapubliken jubla ordentligt, när Erik Sundin reducerade till 1 – 2. Matchminut 39 kom att bli nästintill matchavgörande. Först gjorde Jakob Säleby en tokräddning och i spelvändningen därefter gjorde sedan Alexander Mayborn 2 – 2. Hemmapubliken var i extas och resultatet stod sig halvleken ut. Det syntes att Sirius inte var nöjda med inledningen av matchen och det så kallade "blåstället" togs på. Erik Sundin var en av de som visade vägen.

I andra halvlek gjorde först Andreas Werner 3 – 2 på ett hörnslag. Sirius hade nu vänt ett underläge från 0 – 2 till ledning med 3 – 2 och inte nog med det. Alexander Mayborn gjorde en soloraid utmed vänsterkanten och parallellt med sidlinjen passade han sedan Erik Sundin, som hade god tid på sig att placera in bollen till 4 – 2. Hemmapublikens jubel och nöje gick inte att ta miste på. Att sedan SAIK reducerade på straffslag hade mindre betydelse denna afton. Sirius gick segrande ur slaget och SAIK fick se sig återigen slagna på Studenternas IP.

På den efterföljande presskonferensen förklarade Ola Grönbergs SAIK:s insatts så här.

- Isen var dålig, vi spelade inte så som vi hade bestämt samt att bollen studsade Sirius väg den här kvällen, vilket gjorde att Sirius vann kvällens match. En mycket fåordig Ola, som för kvällen visade stort missnöje med sitt lags insats fortsatte med att berätta att det var inte mycket till bandy som publiken fick se.

Magnus Berglund pratade varmt om stämningen på Studenternas IP. Publiken fick en stor eloge för sitt engagemang. Magnus fortsatte med att berömma Sirius insats och kämpavilja. – Vi har ett bra självförtroende i truppen och försvarsmässig gör vi en riktigt bra match, sa Magnus. Hemsidan tog tillfället i akt och lyfte fram Sirius målvakt, Jakob Säleby. Magnus fyllde i och berättade att Jakob har tagit ett stort kliv i sin utveckling i takt med att han har fått spela mycket.

 

Matchens Blåställ gick till Erik Sundin, som gjorde en stor insats idag. Hemsidan vill också lyfta fram vår målvakt, Jakob Säleby. "Sälen" gjorde flera matchavgörande räddningar. Hela försvarslinjen och försvarsspelet var mycket bra... och framför allt. Hemmapubliken var enormt bra denna härliga fredagskväll.

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51