Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1843
2df7487dad79a9ef784f136e4d477799
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2014-10-23 22:40:02)

Foto: Kenta Jönsson

Inför seriepremiären mot Kungälv

Både Sirius och Kungälv är två lag som inför årets säsong gjort stora spelarförändringar i sin trupp. Åtta spelare från förra säsongen har lämnat Kungälv och åtta nya har tillkommit. Skyttekungen Mikko Lukkarila, som lämnade för Vänersborg har inför årets säsong ersatts av Lukas Persson, från Tellus. Även Jakob Jenefeldt som haft en stor roll i laget begav sig norrut, till just Sirius. 

För Sirius del så har backlinjen beskrivits som den svagare länken bland experter. Pierre Roos efterlämnade en liberoplats som nu fyllts av Viktor Lundberg. Max och Niklas Eriksson har sedan förra säsongen funnits med i backlinjen och i år är tanken att den blåsvarta muren ska vara ett ständigt hinder för motståndarna. 

- Det känns bra att spela med Niklas och Viktor. Vi tänker ganska lika. Viktor har också gjort ett fantastiskt bra jobb sedan han kom in på liberon. Ingen lätt roll att axla, säger Max Eriksson. 

Du är i år assisterande lagkapten tillsammans med Patrik Johansson. Kommer det påverka hur du agerar på planen? 
- Nej, jag och backlinjen kommer som tidigare att jobba med vårt defensiva spel. Min, Patriks och Joels främsta roll är att agera som ett spelarråd och vara spelarnas talan.

Imorgon är det äntligen dags, igen. Seriepremiär mot Kungälv. Ni kryssade förra årets match på Studenternas efter att ha tappat ledningen i slutminuterna. Hur går det imorgon? 
- 4-2 vinner vi med. Tufft och jämt som alltid! Det ska bli riktigt kul att komma till Studan med Västra Sidan i ryggen.

Sirius trupp:
Kimmo Kyllnönen, Gustav Holmgen (jr), Viktor Lundberg, Max Eriksson, Niklas Eriksson, Jakob Jenefeldt, Joel Wigren, Ilja Grachev, Patrik Eidenert, Putte Johansson, Mattias Widén, Mattias Hammarström, Tobias Andersson, Johannes Camilton (jr), Adam Rudell

Matchfakta:
Sirius-Kungälv
Fredag 24 okt, 19:07
Studenternas IP

Posten senast uppdaterad 23 okt 2014 kl. 22:40

Annonser


51