Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1811
d632e72a610587fcf1d11b3ffe879a2c
Tillbaka

Derbyseger mot UNIK

Sirius tar säsongens andra seger när UNIK besegrades på tisdagskvällen. Sirius rivstartade och tog en snabbt 2-0 ledning genom Adam Rudell och David Thorén. Matchen gick sedan ner i tempo och spelades så i stora delar av matchen. Sirius jobbade mycket med att hålla boll på den offensiva planhalvan mot ett defensivt UNIK, som stundtals stack upp i kontringar när tillfällen gavs. 

Ilja Grachev var en av Sirius absolut bästa spelare och stod för två högklassiga mål i matchen. Annars var David Thorén, född 1997 det stora samtalsämnet på läktarna efter att i slutminuterna gjort sitt andra mål och visat framfötterna under hela matchen. 

- Jag är väldigt nöjd med min insats. Att få göra två mål var inte exakt vad jag väntat mig innan match, säger David.

David Thorén gjorde sitt första mål på en frislagsvariant då han fick ett släpp i sidled och elegant dribblade sig förbi tre UNIK-försvarare innan han satt bollen i bortre hörnet. Den andra målet efter en kontring på hörna där Patrik Johanssons släpp gav David farten att kliva förbi den sista försvararen och placera bollen bakom Jesper Bergelin i UNIK-målet. 

- Vi spelar bra, försöker hålla bollen inom laget men kan absolut bli bättre och minska bolltappen. Vi hade även kunnat vara lite effektivare i avsluten men får ta med oss de saker vi gjorde bra till matchen på fredag. 

Även den andra junioren Oscar Rönnkvist, som mot UNIK gjorde debut i A-lagströjan var pigg och alert nere på högerhalven. 

- Jag är imponerad av Oscar, första matchen kan präglas av mycket nervositet men han gör det riktigt bra! Vårt fokus ligger i första hand på U20 men att få spela i A-laget är en bonus vi utvecklas mycket av, avslutar David. 

Matchfakta: 
Sirius - UNIK 6-3 (3-1)
Sirius målskyttar: Ilja Grachev 2, David Thorén 2, Adam Rudell, Jimmy Lindgren
Utvisningar: 10-0
Publik: 142

Nästa match: Sirius - Kalix, fredagen 26 september 18:45
Posten senast uppdaterad 24 sep 2014 kl. 12:40

Annonser


51