Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
754
99554d96d563491d7797c6a12c217611
TillbakaEdsbyn gjorde bland annat två hörnmål när man slog Sirius (UPD: 2011-01-19 11:01:41)

Edsbyn gjorde bland annat två hörnmål när man slog Sirius

Edsbyn starkast i Dina Arena

Edsbyn började som vanligt med att hålla en del boll i inledningen och värdera sin lägen. Mycket gick igenom Daniel Liw som efter drygt tio minuter drog upp ett anfall, passade vidare till Mattias Hammarström som lämnade bollen till hårdskjutande Robin Ehn som pangade upp 1-0 från långt håll, rakt upp i krysset. 
Sirius jobbade sig in i matchen och skapade en del farliga anfall men istället för kvittering kom Simon Jansson igenom och sköt 2-0 till hemmalaget när Sirius spelade väldigt avvaktande i defensiven. 

En viktig reducering kom för blåsvart när Mikael Jakobsson kom runt på kanten och spelade in till Erik Sundin som gjorde 2-1 efter dryga halvtimmen spelad. 
Edsbyn spelade ju som man brukar och skapade en del hörnor där man har många farliga skyttar. Man gjorde också 3-1 på hörna efter ett stenhårt skott ifrån Jonas Edling.

I slutet av den första halvleken tryckte Sirius på med bättre fart och ville verkligen ha en reducering innan paus för att känna att man var med i matchen. Med någon minut kvar kommer Lars Fall upp på högerkanten och spelar bak till Patrik Johansson som åker igenom och får massvis med slag i straffområdet vilket ledde till Sirius fjärde straff för säsongen. På straffen gjorde Christian Mickelsson inget misstag och ställningen var 3-2 i paus. 

Halvtid: 3-2

Efter en del tjafs i spelargången i halvtid fick Edsbyns Robin Ehn börja den andra halvleken på utvisningsbänken. Sirius började också den andra halvleken bra då man redan innan tio minuter hade gått av halvleken kvitterade på hörna genom Christian Mickelsson. En viktig kvittering vilket nu gjorde att matchen var helt öppen igen. 

Matchen står och väger när Niklas Hellqvist får en utvisning och Edsbyn gör ett märkligt ledningsmål när Erik Sundin och Hans Andersson slår ihop, vilket leder till att Hasses klubba går av samtidigt som bollar letar sig in i Siriusmålet. 
Erik Sundin var också ytterst nära att bli fri med 20 minuter kvar men istället bryter Edsbyn och kontrar in 5-3 för hemmalaget. 

Efter 76 minuter tar Sirius timeout, något som tyvärr inte gav någon lyckad effekt då Edsbyn med tio minuter kvar av matchen kontrar in 6-3 efter att Patrik Johansson precis innan haft ett skott i Edsbyns straffområdet, en imponerande kontring ifrån hemmalaget. 
Matchen var avgjord och Edsbyn hann också med att göra 7-3 på en hörnvariant innan slutsignalen gick.

Även om det var små marginaler som avgjorde så kändes det lite som att Sirius gick i Edsbyns fälla då de håller mycket boll medan blåsvart gick bort sig med lite för mycket folk vilket ledde till farliga kontringar. Stark insats av "Bandybyn". 

Matchfakta:
Edsbyns IF - IK Sirius 7-3
Hörnor: 9-3
Utv min: 2x10 - 1x10
Publik: 1301 personer

Målen:
10 ´ 1-0 Robin Ehn (Hammarström)
20´  2-0 Simon Jansson (Felix Phersson)
28´  2-1 Erik Sundin (Mikael Jakobsson)
32´  3-1 Jonas Edling (hörna)
44´  3-2 Christian Mickelsson (straff)
---
52´  3-3 Christian Mickelsson (hörna)
60´  4-3 Hans Andersson
73´  5-3 Jonas Edling (Magnus Olsson)
81´  6-3 Jonas Edling (Daniel Liw)
82´  7-3 Daniel Liw (hörna)

Posten senast uppdaterad 19 jan 2011 kl. 11:01

Annonser


51