Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
491
e62347215c7ce93ec1a3c54fc695ce8f
TillbakaEskhult jublar. Sirius-Edsbyn på Studenternas. (UPD: 2010-01-05 22:18:16)

Eskhult jublar. Sirius-Edsbyn på Studenternas.

Edsbyn till NCC Studenternas!

Det största bandyminnet från i fjol var semifinalmatchen på NCC Studenternas då Sirius mötte Edsbyn och var tvunget att vinna för att ha en chans på en femte och avgörande match. Sirius förlorade tyvärr matchen men den publika inramningen gav sin karaktär på matchen. Närmare 9000 personer hade sökt sig till Studan och inte på många år var bandy så hett som det var just då i Uppsala. Bandyfinalen må vara ursäktad men sådant tryck som det var på läktarna då har inte setts på år och dag.

Därefter valde flera edsbyspelare att lämna Byn för andra lag. Den största "snackisen" i media var nog Per Hellmyrs och Pär Törnbergs klubbyte till ärkerivalerna, Bollnäs. Men även Sirius lyckades med konststycket att knyta till sig en edsbyspelare, nämligen Christian Mickelsson och det gladde säkert många supportrar att Christian valde att flytta "hem" igen.

Sen är det det här med vädret. Bollnäs har valt att spela sin hemmamatch i Dina Arena, för att säkerställa att det blir någon match överhuvudtaget. HaparandaTornio mot Villa är redan inställd. Hur det blir på NCC Studenternas är ännu inte klart. I normala fall är det domaren som tillsammans med ledare tar beslutet en timme före matchstart. Men som väderleksprognosen säger just nu så kommer det att bli något varmare än vad det har varit idag, tisdag. -15 och 3 meter per sekund har yr.no bestämt och då ska det inte vara några problem för att matchen inte ska kunna spelas.

I laget är Pirre tillbaka efter sin olyckliga avstängning. Viktor Broberg är förmodligen ännu skadad, men siriusbandy.se har inte de senaste uppgifterna om truppen i dagsläget och kan därför inte säga hur det står till. Men mycket talar för att GÖRAN ROSENDAHL gör en tidigare debut än planerat.

Ett gammalt minne som dök upp i mitt huvud var att Edsbyn en gång i tiden skrinnade in på isen, iklädda täckvästar. Varje spelare bar en väst med en bokstav på och när de därefter ställde upp sig på ett långt led brevid varandra gick det att läsa EDSBYVERKEN. Snacka om pr-värde då jag fortfarande minns ett så banalt pr-trick.  

Siriusbandy.se hälsar alla supportrar, medarbetare och samarbetspartners välkomna till onsdagens bandymatch.

Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad 5 jan 2010 kl. 22:18

Annonser


51