Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
358
5927cc6edf196e46ecbb3b0b68a677ca
TillbakaEmil Eskhult och Pierre Roos. Sirius framtid och nutid. (UPD: )

Emil Eskhult och Pierre Roos. Sirius framtid och nutid.

Edsbyn till Studenternas IP

Edsbyn, som är regerande svenska mästare, vann Elitserien och fick då välja vilket lag de ville möta i en eventuell semifinal. Edsbyn valde Sirius och resonemanget bakom det beslutet torde ha varit att Edsbyn ansåg att Sirius var det svagaste laget av de fyra första. Nu återstår det att se om det kan vara en extra tändvätska för Sirius att vilja slå ut Edsbyn. För det kan behövas efter den urladdningen som Sirius har stått för redan i kvartsfinalspelet mot Vetlanda.

Edsbyn har haft en längre viloperiod och har slipat formen under fem dagar. Sirius fick en dag att ägna sig åt rehabträning. Men det behöver inte alls vara någon nackdel att spela i en intensiv period. efter segern mot Vetlanda är Sirius fulla av självförtroende och spelarna har redan ett enormt självförtroende för det de gör och det syntes mycket tydligt senast genom det spel som Sirius visade upp.

Edsbyn kommer till spel med en helt intakt trupp. Inga skador eller skavanker. Det gör att Sirius får möta ett Edsbyn som ställer upp med bästa tänkbara lag. Sirius fick tyvärr en skada på högerhalven Lars Fall i föregående match. Fall hade precis gjort det viktiga och mycket vackra 3 – 0 målet då han strax därefter fick en skridskoskena över sin fot. Det ville sig inte bättre än att skenan skar av en sena i foten och operation blev helt nödvändigt. Sirius har en naturlig ersättare i Göran Rosendahl. Göran har spelat på mittfältet men kommer att gå in på Falls högerhalvsplats. Ljumskar är annars ett problem för både Roos och Boivie och Hellqvist har sin magmuskelskada. Vilka som kan spela är ännu inte klart utan beslut kommer då truppen samlas i eftermiddag.

Hemsidan har pratat med coach Magnus Berglund för att höra hur det är tänkt inför matchen. Berglund tyckte att spelupplägget inte gynnar Sirius som bara har fått en dag att vila på. – Spelmässigt är vi riktigt bra och frågan är om vi hinner ladda om mentalt och fysiskt, säger Magnus. - Spelmässigt är vi där vi är och kan inte göra så mycket mer åt det just nu. Vi har ett bra självförtroende i truppen och vi tror på det vi gör. Hela laget hoppas på att det kommer många personer till Studenternas. Det kan ge oss en hel del extraenergi, säger Magnus.

5045 personer på Studenternas senast. Kan det bli något liknande idag, frågar sig Hemsidan. Vi hoppas på att så många som möjligt kommer och stöttar Sirius. Kan det bli en bättre inramning än tusentals i publiken runt Studenternas IP?

SMHI säger att det finns viss risk för nederbörd. Vi får hoppas på bra spelförhållanden så vi får njuta av bra och trevlig bandy.

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51