Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1153
013e0cae71ed054a7d95ef66e0baedbc
TillbakaMagnus Muhrén och GAIS vann över Sirius och spelar därmed i elitserien även nästa år. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2012-02-22 12:37:45)

Magnus Muhrén och GAIS vann över Sirius och spelar därmed i elitserien även nästa år. Foto: Magdalena Carlstedt

Efter förlust mot GAIS väntar kval för Sirius

Temperaturen visade två plusgrader och Heden klarade sig från göteborgsregnet på tisdagen. Drygt 800 personer bevittnade den avgörande matchen om vilket lag som skulle klara sig från kval. I början såg det ut att bli en jämn drabbning, men en bit in i första halvlek tog GAIS kommando och det blev nykomlingarna som säkrade kontraktet inför nästa säsong. 

Sirius inledde bra och hade de första minuterna av matchen skapat flest avslut. Spelet är dock överlag inte lika offensivt som senast mot Västerås utan det är mer avvaktande och försiktigt, men det är samtidigt ett högt tempo när man går till anfall och det syns att det är en viktig match från båda håll. 

Till en början är det Sirius som har kommandot, men GAIS kommer mer och mer in i spelet och tar över. De har en bra teknik och ett säkert passningsspel. Sirius är i början bra på att stressa och markera men tappar detta längre in i matchen. GAIS gör 1-0 efter 20 minuter genom Eric Claesson, de hade en rad bra chanser tidigare men Säleby stod som vanligt för fina räddningar. 

Sirius kontrar och trycker på för att reducera, men man kommer inte igenom det täta GAIS-försvaret. Blåsvart gör det bra nerifrån och på mitten men slarvar bort bollen uppe vid mål. GAIS å sin sida är bra på att fånga in Sirius attacker och läsa deras spel. De utnyttjar Sirius bolltapp och går till motattack med hög fart. 2-0 kommer på just en sådan situation i 27:e matchminuten. Målskytt Tony Eklind.

Sirius spelar resten av halvleken mer defensivt och försvaret sjunker lågt vilket skapar farliga lägen för göteborgslaget. GAIS har tagit över matchen och fortsätter så i andra halvlek. De fortsätter med sin täta defensiv; de är mycket bra på att snabbt ställa om och ta ned laget i försvarsställning. Detta gör att Sirius tvingas vända hem när de försöker anfalla. 

Grönsvart är mer säkra och kör snabba, mycket fina anfall och de vet precis hur de ska göra. På bara sex minuter har man ökat på ledningen till 5-0, och Sirius tar efter det time out. Men det hjälper inte; GAIS fortsätter näta och gör 6-0 strax efter time outen. 

GAIS är nästan hela tiden först på bollen och har full kontroll på matchen. Sirius är aldrig nära och hemmalaget får sista ordet i matchen då man gör 7-0 på hörna. Detta innebär att GAIS är klara för elitserien nästa säsong medan kval väntar för Sirius. 


Matchfakta:
Resultat: GAIS-Sirius 7-0 (2-0)
Hörnor: 5-9
Utvisningsminuter: 15-40
Publik: 816
Målskyttar: 1-0 Eric Claesson (Jacob Bucht), 2-0 Tony Eklind (Tobias Andersson), 3-0 Eric Claesson (Olle Sundin), 4-0 Eric Claesson (Magnus Muhrén), 5-0 Lars Karlsson (Magnus Muhrén), 6-0 Lars Karlsson (Magnus Muhrén), 7-0 Martin Andreasson på hörna (Tobias Backman)


Bilder från matchen:/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 22 feb 2012 kl. 12:37

Annonser


51