Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1739
0f3ecd9e3bfa05ef3285e89db0714620
Tillbaka

Klas Nordström var en av målskyttarna i kvällens match.

Klas Nordström var en av målskyttarna i kvällens match.

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

En pinne mot Kalix

Kalix börjar direkt att kliva högt upp i banan och därmed pressa Sirius. Bortalaget skapar till en början en del farliga chanser, och det är även de som får första målet. 0-1 kommer i den sjunde minuten genom Jimmy Berglund. Sirius är dock inte sena att replikera; kvitteringen kommer bara två minuter senare när Viktor Broberg dundrar in bollen på hörna.

Kalix öppnade bäst, men efter hemmamålet tar Sirius över en period och gör två mål relativt tätt efter varandra och ställningen är 3-1 efter tjugo minuter. Målskyttar Wiklund och Nordström, den senare på en hörnretur. 

Därefter avtar spelet från att ha varit präglat av högt tempo och snabba kontringar. Bägge lagen spelar avvaktande och skapar inte särskilt många chanser, även om Sirius för spelet något. Först i den 36:e minuten kommer nästa mål då Kalix reducerar till 2-3 genom Christoffer Norin. 

Sirius öppnar andra halvlek bäst och skapar snabbt en hel del farliga chanser. Men Kalix trycker på och lyckas kvittera genom en hörna i den 62:a matchminuten. Kort därefter får bortalaget chans till att överta ledningen genom en straff, men Kyllönen gör en benparad och räddar. 

Den sista halvtimmen präglas av ett relativt tufft spel med mycket utvisningar. Båda lagen skapar chanser men tempot har avtagit något och det blir en del slarv från båda håll. Hemmalaget har chans att säkra elitseriekontraktet genom vinst men lyckas inte producera fler mål. Matchen slutar således 3-3 och Sirius får ta nya tag i Nässjö på fredag.

Matchfakta:
Sirius-Kalix 3-3 (2-1)
Målskyttar Sirius: Viktor Broberg, Ted Wiklund, Klas Nordström
Publik: 739
Utv. min: 35-50

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 5 mar 2014 kl. 22:44

Annonser


51