Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1348
dda59c78c266f14b2f6e310ba943b42b
TillbakaBroberg mot Broberg. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2012-11-30 22:34:41)

Broberg mot Broberg. Foto: Magdalena Carlstedt

En poäng i årets snömatch

Det är i princip omöjligt att spela bollen längs isen då den efter bara ett par minuter täcks av ett centimetertjockt lager snö. Det blir således många långbollar, slag på tennis och volley och slumpartade passningar. 

Det är ett riktigt krig som råder på mittplan och detta varvas med långbollar från försvarsområdena. Broberg får första målet efter ett frislag; sätter bollen rätt i krysset, assist.

Sirius är strax därefter nära att reducera efter två långbollar av Fall och Hydling, men bollen studsar ut båda gångerna. Blåsvart får efter det en rad chanser och skott på mål, och så även Broberg, men bollen vill inte gå in utan fastnar i snön framför mål.

Det blir fler och fler långbollar och kontringar, och det är ingen klassisk bandy som spelas. Det beslutas att matchen ska spelas 3 x 30, och Västra Sidan sjunger "Vi står pall, utan hall" samtidigt som snön vräker ner.

I den andra perioden tar Broberg över mer och mer efter en period som dominerats något av Uppsalalaget. Och det är just Söderhamnskillarna som får nästa mål; och de är nära att göra även 3-0.

Det händer inte så mycket mer i andra halvlek än långbollar och ett chansartat spel. Bägge lagen har några chanser att göra mål, men inga av dem är effektiva och det är otroligt mycket snö på isen. 

Inför tredje perioden har snön avtagit något, och isen är någorlunda spelbar de första minuterna. Denna period är det Andreas Eskhult som sticker fram; han gör bland annat två mål - 2-1 kommer i 64:e minuten på retur och 2-2 kommer efter en pass från Lars Fall. "Eskil" står även för flera passningar som är nära att resultera i mål. 

Sirius har tagit över mer och mer och står för de flesta chanserna; bland annat får debutanten Klas Nordström ett riktigt läge, men bollen går utanför. Broberg är dock bra på att kontra och har flera farliga lägen. 

Värt att lyfta fram är Sirius försvar som gör en jätteinsats hela matchen. Särskilt Max Eriksson krigar på bra, och Pierre Roos fortsätter att leverera.

Matchen slutar 2-2, ett rättvist resultat sett till hela matchen.


Matchfakta 
Broberg-Sirius 2-2 (2-0)
Målen: 1-0 Erik Jonsson (Robert Dammbro), 2-0 Rolf Larsson (Robert Dammbro), 2-1 Andreas Eskhult, 2-2 Andreas Eskhult
Publik: 410
Utv. min: 10-0

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 30 nov 2012 kl. 22:34

Annonser


51