Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1471
1c9ea92d68f32f29d0cf8356d4ef7552
TillbakaFall och Sirius fick med sig en poäng i första kvalmatchen. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2013-02-27 22:33:58)

Fall och Sirius fick med sig en poäng i första kvalmatchen. Foto: Magdalena Carlstedt

En poäng satt långt inne för Sirius

Sirius börjar med boll och är med och styr de allra första minuterna. Men ganska snabbt tar Gripen över mer och mer. Efter ett misstag av Siriusförsvaret där man försöker täcka ut bollen sätter Johan Grahn 1-0 på en vänsterpass från Erik Schön. 

Blåsvart spelar efter detta mer avvaktat och man samlar ihop sig på egen planhalva innan man går upp för att anfalla. Men öppningen av Gripen har satt sig på Siriusspelarna; det ser nervöst och stressat ut. 

Gripen är farliga och skapar många farliga chanser. De spelar med säkra passningar och kommer med fart i anfallen, detta samtidigt som Sirius försvar är bristande. Men även Gripen gör en del misstag, det är överlag ett småjäktigt spel i Slättebergshallen. Ett Gripenmisstag straffar sig då Klas Nordström tar vara på ett felpass och kvitterar till 1-1. 

Efter detta trycker Uppsalalaget på mer och mer och skapar lägen. Gripen hänger dock med och det är ett jämnt spel, om än med ett lågt tempo. En bit in i första halvlek händer inte mycket. Ingen av lagen lyckas skapa anfall och särskilt Sirius ser inte ut att vara med riktigt. 

Men på hörna sätter Klas sitt andra mål efter retur på Mayborns skott. Ledningen är inte långvarig; Gripen sätter 2-2 kort därefter, även dem på hörna.  Sirius blir nervösa igen, man skapar chanser men lyckas inte sätta dem. Gripen är desto mer effektiva och spelar med ett högre självförtroende. Innan halvlek har de gjort två mål till, och resultatet visar 4-2 till hemmalaget när domaren blåser av. 

I inledningen av andra halvlek är det ett helt annat Sirius som syns. Man pressar högt från start och spelar med ett betydligt högre tempo. Man går in mer i närkamperna och det ser ut som man har bestämt sig mer. 

Men Gripen fortsätter i samma mak och trycker på framåt. Detta ger resultat då 5-2 kommer kort in i halvleken. Det syns att det är mycket nerver i matchen, det är två lag som vill mycket vilket resulterar i en del utvisningar.

Det är Gripen som hittills har spelet, men Sirius lyckas reducera till 3-5 på en hörnvariant, målskytt Viktor Broberg. Men detta är en händelserik match där det svänger snabbt, Gripen kontrar direkt och anfaller. Trots det är det blåsvart som även får nästa mål, Klas Nordström gör hattrick och sätter 4-5 efter en fin långpass.

Och efter det verkar det som att Sirius fått en självförtroende-boost; Ilja Grachev står för en riktigt snygg soloåkning som han avslutar med ett minst lika snyggt mål, och det står nu 5-5, man har alltså tagit igen ett 2-5-underläge. 

Sista delen av matchen är mycket spännande; Gripen tar time out och återtar därefter ledningen genom Fredrik Källqvist. Bägge lagen spelar nu mycket offensivt och jagar mål. Detta leder till en hel del "ruffigt spel" och även en del slarv, dock är lagen bättre på att rädda sina misstag.

Efter många lägen åt båda håll sitter 6-6 genom forne Gripenspelaren Alexander Mayborn, och Sirius åker hem till Uppsala med en poäng i bagaget. 

Matchfakta:
Gripen Sirius 6-6 (4-2)
Målen: 1-0 Johan Grahn (Erik Schön), 1-1 Klas Nordström, 1-2 Klas Nordström, 2-2 Fredrik Källqvist, 3-2 Johan Grahn (Jonatan Rask), 4-2 Viktor Nordmark, 5-2 Johan Grahn (Lars Karlsson), 5-3 Viktor Broberg (Lars Fall), 5-4 Klas Nordström (Viktor Broberg), 5-5 Ilja Grachev (Lars Fall), 6-5 Fredrik Källqvist (Viktor Nordmark), 6-6 Alexander Mayborn
Utv. min: 35-25

/Magdalena Carlstedt


Posten senast uppdaterad 27 feb 2013 kl. 22:33

Annonser


51