Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2344
92fb581eea6ef046d5e2134434ad8fc9
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2017-01-14 19:49:38)

Foto: Anna Westin

Erik Sundin inför Kalix hemma: ”Om man går ut på isen och tror det så är man illa ute”

Sirius tar imorgon emot tabelljumbon Kalix på Studenternas och även om favoritskapet ligger på hemmalaget så kommer gästerna till matchstart med armerat självförtroende. Det oavgjorda resultatet hemma mot Bollnäs i den senaste omgången var en rejäl triumf och laget har tidigare under säsongen gjort ett par bra insatser, som t.ex. vid segern mot Vetlanda i hemmapremiären.

- Elitserien är så pass bra i år att inga matcher är enkla. Om man går ut på isen och tror det så är man illa ute, vi måste komma till match med rätt inställning för att vinna, säger Erik Sundin. 

I senaste omgången blev det förlust för Sirius borta mot Vänersborg även om laget var nära att komma ikapp vid ställningen 3-2 men när David Thorén kom fri mot mål blåstes han av för en tveksam offside, en målchans som skulle kunnat ha ändrat matchbilden enligt Erik Sundin. 

- Jag är tillfreds med hur vi genomförde matchen även om det är surt att vi fick några tveksamma domslut mot oss. Vi hade behövt varit mer effektiva framför mål men känslan är ändå bra så här efteråt och vi har fortsatt bra känsla i laget, säger Erik Sundin.

Morgondagen på Studenternas inleds med Almdagen, en dag för alla med integration genom idrott och föreningsliv som dagens tema. Uppsalas elitklubbar är på plats och även andra föreningar och verksamheter som på olika sätt arbetar med integration. Samtidigt är det en dag som hela familjen kan gå på med fri entré och gratis cirkusföreställning, ponnyridning och skridskoåkning m.m. Matchen mellan Sirius Bandy och Kalix Bandy är även det en gratismatch. För andra året i rad bjuder familjen Alm (Skrotcentralen, Returpappercentralen, Uppsala Handelsstål) Uppsala på bandy.

- Jag tror det kommer bli en fantastisk dag på Studenternas och det är ett perfekt tillfälle för hela familjer att komma ned och prova på skridskoåkning och annat kul. Sen vore det roligt med några hundra extra i publiken till matchen, det ger väldigt mycket energi till laget och betyder oerhört mycket, säger Erik Sundin.

Elitserien, omgång 21
Sirius Bandy - Kalix Bandy
Sön 15/1 kl. 15:00
Studenternas IP (FRI ENTRÉ)

ALMDAGEN 
Från kl. 12:00 på Studenternas. (FRI ENTRÉ)
Se hela Almdagens program här

Posten senast uppdaterad 14 jan 2017 kl. 19:49

Annonser


51