Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1629
26c0e807c1ca551c601c8ca2c998b84a
TillbakaVästerås var snäppet bättre i arosderbyt. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2013-11-25 13:30:42)

Västerås var snäppet bättre i arosderbyt. Foto: Kenta Jönsson

Fall framåt mot VSK

Hemmalaget inleder offensivt och skapar flera farliga chanser, men det är Sirius som får första målet. Detta genom Robin Olsson på pass från Klas Nordström. Men Västerås är inte sena att kvittera; 1-1 kommer bara drygt en minut senare. 

Matchen präglas inledningsvis av bra tryck och offensiv bandy från bägge håll, det skapas mycket och händer saker nästan hela tiden. Västerås har övertaget, men Sirius är med i matchen och är stundtals farliga. Dock är det rättvist Västerås som får nästa mål i den 25:e matchminuten genom Jens Blixt. 

Blåsvart får en straff fem minuter senare då Nordström hakas. Straffen tar i stolpen och ställning 2-1 kvarstår. I slutet av första halvlek händer det mycket på kort tid: Sirius kvitterar först till 2-2 i den 38:onde matchminuten genom Ilja Grachev efter en snygg pass av Robin Olsson. En minut senare kommer ännu ett Siriusmål och blåsvart återtar ledningen. 2-3 genom Nordström på pass från Grachev. Bara två minuter senare kvitterar Västerås till 3-3  genom Jesper Hermansson, och ytterligare två minuter senare får VSK en straff som sitter säkert. Målskytt Patrik Sjöström. Ännu ett mål hinner det bli innan paus; Västerås ökar på ledningen till 5-3 på hörna genom Magnus Joneby.

Andra halvlek börjar något mer avvaktande än den första, men spelet är fortfarande tämligen offensivt. Båda lagen skapar bra lägen, men halvlekens första mål kommer inte förrän i den 62:a matchminuten. Denna gång är det Västerås som återigen målar; Blixt gör sitt andra mål för matchen och ställningen är nu 6-3 till hemmalaget. 7-3 kommer några minuter senare genom Janne Rintala. 

Sirius fortsätter att trycka på men får inte dit bollen. Istället fortsätter VSK att öka på ledningen; 8-3 i den 73:e matchminuten, målskytt Jonas Nilsson och Sirius begär timeout. Detta verkar ge resultat då det till slut lossnar för Uppsalalaget; det är Sirius som gör de två sista målen i matchen och putsar till siffrorna till 8-5. 

En hedersam förlust för Sirius i en match där VSK var det bättre laget. Men blåsvart gör en betydligt bättre match än de senaste, och det var absolut ett fall framåt, även om det finns vissa saker som behöver vässas till. 

Västerås-Sirius 8-5 (5-3)
Målskyttar Sirius:  Klas Nordström (3), Ilja Grachev (1), Joel Wigren (1). 
Utv. min: 20-10

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 25 nov 2013 kl. 13:30

Annonser


51