Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1505
afd56785a0e3f87f5b60b892e9ab93d5
TillbakaFall och Säleby lämnar. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2013-04-11 11:54:49)

Fall och Säleby lämnar. Foto: Kenta Jönsson

Fall och Säleby lämnar Sirius Bandy

-Vi hade naturligtvis velat behålla dessa båda spelare i klubben. Både Lars och Jakob är fantastiska killar både på och utanför planen som betytt mycket för Sirius Bandy under deras år här och vi kommer alltid att ha dörren öppen för om de vill återkomma till klubben.  Lars har ju också arbetat som säljare inom klubbens marknadsorganisation och där gjort ett fantastiskt jobb. Att Lars och Jakob nu lämnar för Villa, som i dagsläget är en av Sveriges toppklubbar är något vi bara kan gratulera till och önska dem lycka till i jakten på SM-guld. Vi inom Sirius Bandy hoppas att vi på sikt genom hårt arbete återigen kan bli en toppklubb inom Svensk Bandy för att även vi skall spela de stora matcherna och då önskar vi givetvis Lars och Jakob tillbaka i klubben, säger Sirius Sportansvarige Mats Söderman

-Jag vill tacka Sirius Bandy för mina år i klubben. Det var här jag fick mitt genombrott och blev den bandyspelare som jag är idag. Jag känner mycket för Sirius och det känns lite konstigt att lämna med så många säsonger i klubben. Jag har ju även jobbat på marknadssidan i klubben och med försäljning i Uppsala i många år och fått mycket kontakter som gjort att Uppsala känns som hemma säger Lars Fall. 

Fall med 208 matcher i klubben har upplevt ett par härliga slutspelsmatcher på Studenternas inför väldigt mycket folk.

-Jag har fått vara med om de riktiga stora matcherna i Uppsala och upplevt vilket intresse som finns i staden. Det blev ett stor lyft för bandyn i Uppsala med Relitahallen och tittar man på vad arenan har betytt för Lidköping så tror jag att det skulle vara väldigt bra med en arena där man kan spela matcher även i Uppsala för bandyns utveckling. Jag känner att jag behöver en ny utmaning och den satsning som Villa gör känns intressant i en klubb som är topp fyra med mål att vinna SM-guld fortsätter Fall. 

-Jag tar med mig många fina minnen från mina säsonger i Sirius Bandy och jag har alltid gillat klubbens sammanhållning och sätt att jobba. Det känns som en familj i klubben alltifrån spelare, ledare, materialare, Västra Sidan och många andra personer som gillar Sirius runtom Uppsala avslutar Fall.

Säleby kom till klubben från Målilla inför säsongen 2008/2009 och gjorde succé direkt. 
-Jag kom från allsvenskan till Sirius och fick chansen som elitseriespelare. Jag fick vara med om en otrolig utveckling för både mig och laget under mina första år i klubben. Jag har blivit vuxen både som bandyspelare och person i klubben och i Uppsala. Det är många viktiga beslut som har tagits under mina år här säger Jakob Säleby. 

-Jag vill tacka publiken och alla spelare och ledare. Ett stort tack till Fredrik Lindqvist som varit min målvaktstränare och som varit en stor del av min utveckling. Enligt mig är han med hans sätt att jobba långt i framkant i den rollen i bandyvärlden fortsätter Säleby. 

Säleby gjorde 169 tävlingsmatcher för blåsvart under sina fem säsonger i klubben. 

-Som bandyspelare har man fått uppleva allt från semifinal inför 9 000 personer till att åka ut på straffar mot Dynamo Moskva i kvartsfinal i World Cup till kvalet i år som är det mest dramatiska som jag upplevt som bandyspelare. Jag flyttar för utmaningen att spela i ett lag som är topp fyra i Sverige och för de förutsättningarna som finns i Lidköping med deras hall och allt runt omkring. Det spelar också in att Lidköping ligger i den del av landet där jag vill bo och att det är närmare hem till Småland avslutar Säleby.Sirius Bandy tackar för deras år i klubben och önskar dom lycka till i framtiden.


Posten senast uppdaterad 11 apr 2013 kl. 11:54

Annonser


51