Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1664
8c2e73e8849402046da6d8e64a182e11
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2013-12-27 15:53:47)

Foto: Kenta Jönsson

Förlust inför storpublik i Stockholm

Hammarby börjar offensivt direkt och skapar en farlig målchans efter bara två minuter. Hemmalaget fortsätter att mata på men Kyllönen räddar gång på gång Sirius med flera klassräddningar. Ett ledningsmål för "Bajen" hänger i luften och kommer också efter nio minuter då Patrik Nilsson sätter bollen på hörna. Efter målet är det fortsatt Hammarby som har kontroll. Sirius tvingas backa hem och försvara och har svårt att skapa något framåt. 

2-0 kommer i den tjugonde matchminuten, återigen på hörna. Denna gång är det David Pizzoni Elfving som nätar. Sirius skapar något mer framåt nu, men även Hammarby fortsätter att trycka på och är numret större. I den 33:e matchminuten står Patrik Nilsson för en soloåkning och sätter därefter bollen säkert bakom Kyllönen. 3-0. Blåsvart försöker men kommer inte igenom Hammarbys kompakta försvar, samtidigt som Hammarby desto enklare kommer förbi Sirius dito. Detta resulterar i ytterligare två grönvita mål innan paus. Det ska dock sägas att Hammarbys ledning hade kunnat vara betydligt högre utan Kyllönens fantastiska räddningar.

Sirius är lite mer på hugget i andra halvlek och skapar en del framåt. Men Hammarby gör 6-0 efter tretton minuter genom Pizzoni Elfving på hörna. Sirius tar därefter timeout, och sju minuter senare kommer reduceringsmålet genom Ilja Grachev. Men Hammarby fortsätter att dominera, och både Pizzoni Elfving och Patrik Nilsson ökar på sin målstatistik tillsammans med Giljam. Matchen slutar till sist 10-1 till hemmalaget. 

Blåsvart får dock beröm från Söderforsfostrade Patrik Nilsson som till UNT säger att "Sirius är så konsekvent i det de gör och kommer att ta de poäng som behövs för att klara sig kvar. Sirius hör hemma i elitserien".

Nästa match spelas imorgon, lördag, hemma på Studenternas. Motståndet står Vetlanda för som Sirius spelade oavgjort mot på bortaplan. 

Matchfakta:
Hammarby-Sirius 10-1 (5-0)
Målen Sirius: Ilja Grachev
Målen Hammarby: Patrik Nilsson (5), David Pizzoni Elfving (3), Adam Giljam (2)
Utv. min: 15-40
Publik: 6 347

/Magdalena Carlstedt


Posten senast uppdaterad 27 dec 2013 kl. 15:53

Annonser


51