Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2425
e5606a501f40f450f93b5ff0aded5ea1
Tillbaka (UPD: 2017-06-21 16:55:03)

Framtidslaget bakom ungdomssatsningen: ”Det är en otrolig chans vi har fått”

- Utan Framtidslaget hade det här inte varit möjligt. Vi behöver hjälp från externa sponsorer att hjälpa ungdom och Framtidslaget är en underbar satsning som ger tillbaka till ungdomarna. Det är en otrolig chans vi har fått, säger U18:s tränare PM Mårtensson.


Ungdomsverksamheten arbetar sedan tidigare utifrån det man kallar ”det blå-svarta konceptet”, ett helhetsperspektiv som syftar till utveckling av individen och utveckling av gruppen. Tidigare under våren tog Sirius kontakt med Muskelcentrum, som sedan tidigare samarbetar med bl.a. Bandygymnasiet i Uppsala, för att ta fram ett träningsprogram.


- Johan Söderström på Muskelcentrum har utformat ett specialanpassat försäsongsprogram som syftar till att specifikt rikta in sig på fysisk uppbyggnad av en ungdomsbandyspelare, men programmet innehåller även kondition, snabbhet, styrka & rörlighet. Johan Söderström är en av de bästa i landet inom detta område och arbetar med flera landslag, säger U18:s lagledare Jonas Eriksson.


Spelarna själva känner att träningen kommer hjälpa dem senare ute på isen.


- Det nya träningsupplägget har mottagits väldigt positivt bland killarna, vilket lett till en ökad träningsnärvaro på försäsongsträningen. Vi hoppas att det även kommer att leda till en lägre andel av skador i vinter, säger Jonas Eriksson och fortsätter:

- Vi utnyttjar IFU arena, vilket gör att träningen kan bedrivas effektivt och inomhus. Kombinationen Relitahallen, Studan, IFU-arena och hockeyhallarna gör Uppsala ganska unikt med bra träningsmöjligheter.


Klubbens satsning på framtiden har hunnit åstadkomma en hel del där bl.a. en satsning på A-lagstruppen gjorts möjlig tack vare de medlemmar som gått med i Framtidslaget. A-laget tog ett kliv framåt förra säsongen och undvek kval för första gången på fem år, det tillsammans med truppbygget och att Uppsala återigen är SM-stad gör att bandyn i Uppsala är hetare än på väldigt många år. Nu möjliggör även medlemmarna i Framtidslaget denna satsning på ungdomarna.


- Vi gör satsningen för att ta ett steg framåt även för våra utvecklingslag. Det både rustar och inspirerar våra talanger och visar att det är rätt att spela i Sirius om man vill utvecklas. Vårt långsiktiga mål är att bygga en stark verksamhet på alla nivåer från Bandykul till Elitserien, säger Sirius Bandys ordförande Erik Weiman.


Ännu finns flera steg kvar för klubben att ta i satsningen. Erik Weiman välkomnar alla som vill utveckla bandyn i Uppsala att bli medlemmar i Framtidslaget.


- Framtidstro är viktigt, men det är inte gratis att nå de resultat vi hoppas på. Vi har ett fint samarbete med sponsorer och partners men känner också att vi har hittat ett sätt för privatpersoner att vara delaktiga i vår satsning att utveckla bandyn i Uppsala, säger Erik Weiman.

Posten senast uppdaterad 21 jun 2017 kl. 16:55

Annonser


51