Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2417
2b403c109ad1ce95e1b8afcc7c98aebb
TillbakaFoto: Pekka Houvila (UPD: 2017-05-27 10:49:21)

Foto: Pekka Houvila

Från Bandyligan till Elitserien: ”Det har varit mitt mål hela tiden”

- Jag är jätteglad över att jag nu fått möjligheten att ta nästa kliv i min karriär och börja spela med Sirius. Det har varit mitt mål hela tiden att få komma över till Sverige och Elitserien, säger Jimi Heinonen.

21-åringen hade en bra fjolsäsong med bl.a. en topplacering i Bandyligans poängliga och ett VM-brons med finska landslaget. 

- Det har varit en väldigt stor dröm för mig att få representera Finland och att få spela VM, säger Jimi Heinonen och fortsätter:


- Förra säsongen fick jag spela på en ny position i Botnia, som mittfältare, där tanken var att jag skulle utveckla mitt spel och bli en mer mångsidig bandyspelare. Säsongen gick jättebra och jag lärde mig väldigt mycket, om hur man t.ex. ska röra sig som anfallare för att komma i bra lägen.


Sirius har med Heinonen fyra finska landslagsspelare - Teemu Määttä känner han sedan innan medan han träffade de andra för första gången i landslaget.


- Teemu och jag har känt varandra i många år. Markus (Kumpuoja) och Janne (Rintala) träffade jag för första gången på landslagslägret i höstas i Vetlanda. Jag tycker de alla är jättetrevliga personer och det är jättekul att det finns andra finländare i laget, säger Jimi Heinonen.


Försäsongsträningen pågår för fullt hemma i Finland och Heinonen kommer precis som sina andra landsmän ansluta till truppen i Uppsala under sensommaren. Och Heinonen vet mycket väl att det krävs hårt jobb för att ta fler kliv.


- Jag har kollat mycket på hur Sirius spelar och laget gjorde en väldigt bra säsong senast. Jag hoppas att vi nu, med de förstärkningar som gjorts, kan lyckas ännu bättre. Vi måste fortsätta det jobb som laget redan påbörjat och träna ännu hårdare för att kunna slåss om en slutspelsplats, säger Jimi Heinonen.

Posten senast uppdaterad 27 maj 2017 kl. 10:49

Annonser


51