Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
518
7e7dffa9fbb9ca5ecb646f8638647d41
TillbakaFoto: Olle Myrsten (UPD: 2010-02-03 12:18:36)

Foto: Olle Myrsten

Från Haparanda till Barcelona.

Resman, en partner till Sirius Bandy, har på ett föredömligt sätt hjälpt oss med flyg och övriga arrangemang. Totalt 42 personer åkte till Spanien; däribland ledare, spelare med respektive. Här följer Lars Falls(nr. 11) egna personliga reflektioner från resan…

Vi lyfte från Arlanda runt 06.40, några mer svettiga än andra för att flyga… Inga namn nämnda!

Vi var ett stort gäng förväntansfulla personer som åkte iväg för att utforska Barcelona. Vinterjackorna var packade men vi hoppades på att vädret kanske skulle kunna vara lite bättre än vad vi haft i Uppsala de senaste veckorna.  När vi kom fram till hotellet så var det bara att panta in jackorna, strålande sol och värme som en göttig sommardag i Sverige bjöds. Bra start på semestern! Där satt vi i solen i Zlatanstad, käkade god mat och tog faktiskt en öl (den enda på resan ska tilläggas). Det var precis den energin vi behövde mitt i vintern. Det var på den restaurangen helgens kommentar lades.  ”Maltasar”, alias Mattias Wiberg hade tagit några klunkar bira när han plötsligt drar till och säger på riktigt hälsingemål (läckraste dialekten i Sverige)” HÖRRÖ, den här drog han!!” King han är Matte!

Eftersom vi var ett jävla stort gäng på resan så var det svårt att hålla ihop hela tiden, men vi lyckades rätt bra ändå. På lördagen åkte ett gäng lörvpåsar till Camp Nou och gick en rundvandring för att se hur Zlatan har det på jobbet. Det sved till när Sudden visade mig att han hade tagit kort på Bellettis skor som stod där inglasade i någon gammal troféhylla. Det var Belletti som avgjorde Champions League finalen mot mitt kära Arsenal 2006.

Det finns mycket att se i Barcelona, som exempelvis kyrkan La Sagrada Familia som är otroligt maffig. Berglund berättade att den inte kommer bli färdig förrän om typ 150 år eller nått..? Om den någonsin blir klar..! Tydligen så drämmer de upp en massa torn men blir aldrig nöjda med resultatet. Så då hostar de upp några fler…
Om man inte vet vem konstnären Gaudi är, vet man det definitivt efter att varit i Barca. Känns som den snubben hann med ganska mycket under hans tid på jorden. Framförallt ska det göras i mosaik. Vackra byggnader, parker och statyer som kännetecknar staden han är hjärnan bakom. 

På lördagen hade El Presidente (ordförande Janne Sjonemark) styrt upp en brakmiddag på en exklusiv restaurang. Det bjöds på tapas till förrätt och till huvudrätt serverades lamm. Det var fantastiskt trevligt, tjo och tjim oh hela den biten.

Jeppe (Jesper Bergelin) drog igång en Sirius-låt men fick konkurrens av Jessica Kyller. Dags för Västra Sidan att värva? En fantastisk stämma har hon! Berglund höll ett uppskattat tal på middagen och Rosa firade sin 17-års dag med frugan. Gulligt värre!

På söndagen så var vi cirka 20 stycken fotbollsnördar som gick och tittade på Espanyol – Mallorca. Lite synd att inte Barca spelade hemmamatch. Det hade varit ”lite läckert sådär”, som Sälen hade sagt.  Espanyols nya fräscha stadion tog 40 000 åskådare, denna söndag var det 26 000.
Det som var mest fascinerande var inte matchen i sig utan hur publiken uppträdde. Utan att salta så var det kanske 10 000 som var där för att snacka med sina polare. De stod hela matchen med ryggen mot spelet och tog en cigg och garvade åt nått gammalt minne.
Enda gången de vände sig var när de hörde någon fotbollsintresserad person skrika på domaren, för då vände de sig snabbt och hytte med näven och gormade några väl valda ord till domaren... Varför vet jag detta? Jag kan typ flytande spanska..! Kiss kiss!

Tänk om vi i Sirius kunde få ner ytterligare några tusen personer som tycker att bandy är en folkfest och samlingspunkt! Det är en skön känsla att lira med många blåsvarta supportrar på läktaren!

Innan vi kom fram till Barcelona så fick vi några goda råd av Janne Sjonemark. Bland annat att se upp för ficktjuvar. Vi blev inte av med något av värde men det kändes som att alla hade en historia om någon katalan som var sugen på att stoppa handen i vår jacka eller väska.

Det har varit en underbar resa som vi kommer att prata länge om i omklädningsrummet och hemma med våra tjejer. Det går liksom inte att misslyckas med en resa när man åker med Sirius bandy, otroligt skönt och galet gäng som har det grymt kul tillsammans! 

Nu är vi åter på hemmaplan och ser fram emot att serien drar igång snart igen. Vi har några coola hemmamatcher kvar och ska försöka bjuda på skönspel, skott i krysset och släpp bakom ryggen. Väl mött på STUDAN! 

Stor och Tung…

/Fall

Posten senast uppdaterad 3 feb 2010 kl. 12:18

Annonser






























51