Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1114
badc6767f827334ddc96f5c45dbeb432
Tillbaka

Sirius-TV med Lars Fall

Sirius-TV med Lars Fall

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Halvtidsledning räckte inte till vinst i Bollnäs

Efter en härlig seger mot Tillberga på onsdagen åkte ett taggat Sirius till Bollnäs med inställningen att ta första tvåpoängaren på Sävstaås sedan 1983. Trots kylan tog sig 2 249 personer till arenan och fick för ovanlighetens skull se en tämligen avslagen match mellan Hälsingelaget och Uppsalalaget.

De första minuterna spelas ett avvaktande spel; särskilt Sirius är duktiga på att hålla boll och samla sig i defensiven. Man är sedan duktig på att snabbt ställa om och gå till attack, och som i de senaste matcherna vänder man hem alltmer sällan och vågar ta fler risker.

Bollnäs kommer med hög fart men har svårt att ta sig igenom ett mycket kompakt Siriusförsvar; inte alls det "svängdörrs-försvar" som senast mot Tillberga. I stället lever Bollnäs på långkast och långbollar när det gäller att ta sig upp och anfalla.

Efter åtta minuter fixar duon Eskhult-Mickelsson rättvist en ledning för Sirius; Mickelsson kommer fri, rundar målvakten och sätter bollen i mål.

Bollnäs fortsätter att använda sin höga fart och stundtals säkra passningar, men de når inte riktigt ända fram och när de väl gör det söker de hörnor. Det råder ett relativt högt tempo i matchen men trots det skapas få anfall och helhetsintrycket är att det är ett rätt segt spel. Båda lagen försöker dock trycka på men hindras av respektive lags försvar. Sirius är något bättre på att  komma igenom tack vare fina uppspel från Lars Fall, Andreas Eskhult och Kalle Spjuth. 

Sirius gör i första halvlek många saker rätt; de varvar ett bra defensivt spel och säkra precisionspassningar med anfallsspel och är duktiga på att ställa om. Man gör få misstag och lyckas hålla nollan tack vare Jakob Säleby som gör en kanonmatch. 

Sammanfattningsvis är det ett lågt tempo i första halvlek. Sirius dominerar och gör en bra laginsats men man är inte effektiva vilket förklarar det målfattiga resultatet 0-1.

I andra halvlek kommer Bollnäs mer in i matchen. De tar vara ännu mer på sin höga fart och sina bra passningar och långbollarna fortsätter flyga på Sävstaås. De trycker på men Sirius försvar är fortsatt stabilt. 

Båda lagen anfaller mer; man gör kortare samlingar av laget för att sedan gå till attack, och Bollnäs fortsätter att söka hörnor. Men chanserna uteblir och det är inte lika händelserikt som det brukar vara när lagen möts. 

Det som präglar matchen är snabba omställningar och mycket passningsspel. Men när man anfaller får man inte till chanserna; det är många ofarliga skott på eller utanför mål.

Till slut kommer i alla fall målet; Ville Aaltonen i Bollnäs kommer fri och gör en repris av Mickelssons mål då han rundar Sälen och nätar på pass från Per Hellmyrs. Efter målet blir Bollnäs mer och mer farliga och nästa mål kommer bara fem minuter senare då Timo Oksanen gör ett av sina berömda långkast som leder till 2-1. Målskytt Jimmy Lindgren på pass från Ville Aaltonen.

Det är nu Bollnäs som tar över och de får in ytterligare ett mål i 83:e minuten då Mikko Lukkarila sätter 3-1 på pass från Per Hellmyrs, sistnämnde gör som vanligt en mycket bra match. Sirius tar efter det målet time out men Bollnäs fortsätter att dominera och skapa lägen. Sirius försvar och mittfält är inte lika säkert som i de första 75 minuterna. 

Bollnäs fortsätter att skapa lägen i slutet. Det sista som händer i matchen är att Bollnäs sätter sin tolfte hörna och slutresultatet blir 4-1. 

Matchens lirare i Sirius är helt rättvist Jakob Säleby. 

Matchfakta:
Resultat: 4-1 (0-1)
Hörnor: 12-3
Utvisningsminuter: 20-30
Publik: 2 249
Målskyttar: 0-1 Christian Mickelsson (Andreas Eskhult), 1-1 Ville Aaltonen (Per Hellmyrs), 2-1 Jimmy Lindgren (Ville Aaltonen), 3-1 Mikko Lukkarila (Per Hellmyrs), 4-1 Ville Aaltonen (Per Hellmyrs) på hörna


/Magdalena Carlstedt

Bilder från matchen, foto Magdalena Carlstedt:
   

Posten senast uppdaterad 22 jan 2012 kl. 13:59

Annonser


51