Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2589
6949edabd557efead9821a2867084225
Tillbaka (UPD: 2018-06-15 10:57:21)

Han blir Sirius nye lagkapten

Både Lars Fall (tidigare lagkapten) och Johan Hydling (tidigare ass. lagkapten) valde att sluta efter förra säsongen och nu är det klart att Siriusliberon Victor Lundberg tar över kaptensbindeln.

- Jag fick frågan för några veckor sedan under ett samtal med Esa (Määttä). Jag behövde inte tänka länge på det, jag sa ja direkt när jag fick frågan, säger Victor Lundberg.


Sirius har genom åren haft många starka lagkaptener där flera fått legendstatus inom klubben och bland supportrar.

- Jag är otroligt stolt över att få det här förtroendet och det kommer vara en ära att få ta på sig bindeln, säger Victor Lundberg. 


Rollen som lagkapten är inte helt ny för den 25-årige liberon från Falun.

- Jag var kapten hela junioråldern i Falun och sedan fick jag äran att vara det under några matcher i Sirius när Hydling var skadad för tre år sedan, säger Victor Lundberg.


Situationen var desto nyare för Sirius huvudtränare Esa Määttä.
- Det här var ett nytt läge för mig. Jag är van vid att ha tränat mina spelare under flera år men nu när jag kom till Sirius kände jag knappt någon. Jag hade bara sett spelarna på planen och inte hur de är i omklädningsrummet och vid sidan av planen, säger Esa Määttä och fortsätter;

- Jag märkte snabbt vilka spelare som hade ledaregenskaper. Det finns flera i Sirius som har det så det fanns många alternativ till kaptensrollen. Det är jag väldigt glad över för laget behöver ha många ledare inom gruppen. För mig är alla de oerhört viktiga, säger Esa Määttä.

I slutändan blev Victor ett naturligt val för Esa Määttä.
- Jag kände att han var helt rätt för den rollen. Victor har väldigt många bra ledaregenskaper redan nu och han kommer att växa ännu mer. Han är en väldigt lugn person och han har en förmåga att analysera saker. Sedan har han stor respekt inom laget, när han säger någonting så lyssnar alla, säger Esa Määttä.

Esa Määttä är övertygad om att Victor även kommer växa som spelare.
- Han har alla förutsättningar till att bli en riktigt stor ledare, ännu större än vad han är nu. Kaptensbindeln kommer även att hjälpa honom att bli en ännu bättre spelare, säger Esa Määttä.

Victor själv har en klar bild över hur en bra kapten ska vara. 

- En bra kapten ska vara en spelare som man kan lita på i alla lägen samt vara en pådrivare både på och utanför isen. Man ska även vara seriös i det man gör och vara en person som alltid är öppen för att prata med media, supportrar och partners. Sedan är det så klart viktigt att ha förtroende i gruppen både från spelare och ledare och det är även viktigt att alla känner att de kan prata med mig, säger Victor Lundberg.

Utöver valet av lagkapten har Esa Määttä även valt Markus Kumpuoja som assisterande lagkapten. Spelarrådet för kommande säsong kommer att vara båda kaptenerna samt Kalle Mårtensson och Teemu Määttä.
_________________________________________________________________________

Johnny Helmersson

Posten senast uppdaterad 15 jun 2018 kl. 10:57

Annonser


51