Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2327
c63403a63260b4b00a93230b93d66062
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-12-28 23:49:34)

Foto: Anna Westin

Hedern i behåll trots förlusten mot serieledarna: ”Vi lämnar med bra självförtroende”

När lagen möttes tidigare under säsongen hemma på Studenternas var det inget snack, 1-10 då till gästande Sandviken. 17 minuter in i dagens match i Göransson Arena, och med 4-0 på resultattavlan, såg även den här matchen ut att bli en promenadseger för Sandviken. Men Sirius bet ifrån och vid ställningen 5-1, efter reducering av Jakob Jenefeldt och mål av Sandvikens målkung Erik Pettersson, lossnade det för Sirius i deras offensiva spel.

- Vi jobbar med vårt eget bollspel och tror på det vi gör. Det är därför vi tar oss in i matchen igen efter att ha legat under med 4-0, säger Olle Gabrielsson efter matchen.

Tre mål i följd blev det alltså därefter för Sirius, först reducerade Teemu Määttä till 5-2 i den 31:a matchminuten, sedan Mattias Widén till 5-3 i den 44:e och fem minuter in i andra halvlek reducerade Markus Kumpuoja till 5-4. Men för andra gången under den här kvällen skulle Sandviken komma att göra fyra mål på raken och vid 9-4-målet från straffpunkten i den 70:e matchminuten var matchen död.

Innan hemmalagets Linus Forslund fastställde slutresultatet i den 82:a matchminuten så slingrade sig Teemu Määttä igenom hemmaförsvaret och vispade in Sirius sista mål och hans andra för kvällen. Määttä som visat upp storform under en lång tid, med bl.a. fem mål på de senaste tre matcherna, var bäst i Sirius ikväll - igen.

- Määttä är jätteviktig för oss. Hans kraft i både offensiven och defensiven är nyttig. Han spelar med ett stort självförtroende och vågar gå på egna avslut och genombrott. Sedan vi förändrat till att spela med tre mittfältare så har han kommit till i offensiven ännu mer, säger Olle Gabrielsson.

Nu väntar en nyckelmatch mot TB Västerås hemma på Studenternas där Sirius på sistone varit fruktansvärt starka, med seger mot Broberg/Söderhamn och Vetlanda som kvitto på det. TB Västerås som idag spelade oavgjort mot Bollnäs har en poäng mer än Sirius och ligger en placering ovanför inför den viktiga matchen på fredag. 

- Nu väntar ny match och nya möjligheter. Det ska bli kul att möta TB Västerås på fredag. Vi kommer med ett gott självförtroende, avslutar Olle Gabrielsson med.

Köp dina biljetter här till årets sista, och kanske säsongens viktigaste, match! 


Sandvikens AIK-Sirius Bandy 10-5 (5-3)

Elitserien, omgång 16

Hörnor: 7-2
Straffar: 1-0
Utvisningsminuter: 0-10
Publik: 966

Posten senast uppdaterad 28 dec 2016 kl. 23:49

Annonser


51