Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
439
5c84561c46cdf58da414f6db4c619f73
Tillbaka (UPD: 2009-10-30 09:57:31)

I kväll tar vi över stan, från Renbron till Schenströmsplan...

Laget har drabbats av sjukdom och skador men det ser ut som att alla utom Mattias Wiberg trots allt kommer till spel.
Vi ställde några frågor till Olle Gabrielsson som spelade i Sirius förra säsongen men nu är tränare.

Hur var stämningen på gårdagens träning? Känns det att premiären är nära?
- Känns alltid lite speciellt när det börjar dra ihop sig! Det är ju trots allt detta man tränar inför ända sen i april. Men stämningen kändes bra, grabbarna tycker att det skall bli riktigt kul och inspirerade att åka upp till Sävstaås, att starta upp denna resa på 26 matcher!


Hur är det med sjukdomarna i truppen? Mickelsson, Broberg och Nilsson, är de 100% igen eller kommer de ta det lugnt? Och hur är det med Eskhults och Wibergs skador?

Ingen som kommer att spela kommer på något sätt att ta det lugnt! Vi hade full trupp på träningen i går. Mattias Wiberg kommer att vila några matcher här i början p.g.a skadan han ådrog sig i World Cup. Eskhult är det inga problem med.


Vad har du för förhoppningar den här säsongen när det gäller Sirius?

Förhoppningsvis kommer vi ha riktigt roligt tillsammans både på planen och utanför. Det skulle vara riktigt häftigt om vi skulle få uppleva någon match med samma stämning på läktaren som det var i åtskilliga matcher förra säsongen. Det var helt galet och är det som man minns bäst från förra säsongen.
 

Vad är din roll som tränare? Vilka arbetsuppgifter har du?
Ja, jag är tränare nu och mina uppgifter är väl ganska vanliga tränarsysslor. Jag ska tillsammans med Magnus, Mats, Göran och Fredrik hjälpa och ge förutsättningar till våra spelare att utveckla sig själva som individer och som en grupp.


Kommer du bli sugen på att snöra på dig skridskorna och spela i kväll? Har det varit svårt att ställa om från att vara spelare till att ha en lagledarroll?
Tror inte att jag kommer att bli speciellt sugen att dra på mig skridskorna, har fokus på helt andra grejer. Omställningen till en ledarroll har gått väldigt bra. Trodde att jag skulle uppleva det som svårare.


Vem tror du gör flest poäng den här säsongen av Fall och Werner?
Tror på Fall. Men Werner är inte långt efter. Båda är riktigt bra passningspelare, hoppas på många ass ifrån deras klubbor. Båda är inblandade i våra hörnor och det bör väl innebära några mål. Fall gjorde en del mål i slutet på förra säsongen innan han blev skadad. Hoppas han tar vid där.


Saknar ni Alexander Mayborn?
Klart att vi saknar Alex! Han gjorde flest mål förra säsongen och var en glädjespridare i omklädningsrummet. Trist att det bara blev en säsong i blåsvarta tröjan.


Är Per Hellmyrs Sveriges bästa bandyspelare? Har ni någon särskild plan för att stoppa honom i kväll?
Hellmyrs tillhör absolut de allra bästa. Han är en komplett bandyspelare. Vi tittar inte speciellt mycket på vilket lag eller vilka spelare vi möter utan vill jobba med våra grejer och utveckla dem. Det kommer vi göra i morgon också.


/Per Myrsten

Posten senast uppdaterad 30 okt 2009 kl. 09:57

Annonser


51