Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2062
3cc8be05ce398faa520634d51a0d6c20
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2015-11-18 11:17:03)

Foto: Kenta Jönsson

Inför Sirius-Broberg/Söderhamn

Vi har pratat med Mats Söderman, huvudtränare för Sirius Bandy inför kvällens match mot Broberg/Söderhamn.
 
Berätta hur tankarna går just nu?
–Vi möter ett mycket starkt Boberg/Söderhamn i kväll. De har matchat jämnt mot de allra bästa lagen under försäsongen. Vi behöver själva fokusera på att göra en topprestation i kväll. Vi slår lite ur underläge då pressen ligger på Broberg/Söderhamn. Det ska bli riktigt kul att få spela hemma på Studan igen inför våra trogna supportrar. Vi kommer gå för full maskin och göra allt vi kan för att vara så bra som möjligt, säger Söderman.

Noterbart är att Broberg/Söderhamn har nått slutspel varje år de senaste 10 åren. Samtliga år har de slutat på en sjätte till åttonde plats i serien, men aldrig nått semifinal.

Gustav Holmgren, som stod när man vann mot Gripen/Trollhättan var reservmålvakt senast mot Västerås, men har nu återfått förtroendet och kommer vakta Siriusmålet inför hemmapubliken i kväll.
Vi har känt Gustav på pulsen inför kvällen.
–Det ska bli riktigt kul att spela igen, säger Gustav när vi pratar med honom på telefon. Jag är i vanlig ordning ledig från jobbet när det är matchdag, det ger mig möjlighet att ta det lugnt och ladda upp ordentligt för att kunna prestera så bra som möjligt på matchen. Jag kommer ta en promenad under dagen för att sedan följa mina vanliga matchrutiner.

Daniel Bärneskär skadade sig i ett tidigt skede av matchen mot Gripen/Trollhättan, han är nu åter tillbaka till spel vilket gör att Jonas Eklund, som har spelat i hans plats i kväll börjar matchen på bänken. Mattias Widén är fortsatt skadad i ljumsken och vilar därför även denna match. Precis som senast spelar Joonas Peuhkuri på mitten istället för Widén.

Junioren David Thorén som gjorde en mycket stark insats mot Gripen/Trollhättan (1+1), hade fortsatt förtroende i matchen mot VSK spelar även i kväll. I dagens trupp är även förstaårssenioren Tobias Engstrand med, som gjorde mål senast mot Västerås.

Vi har pratat med David inför kvällens match. Hur är känslan?
–Det känns riktigt bra måste jag säga, jag har fått mycket speltid på sistone och vi har roligt tillsammans. Jag tror vi har bra chans att ta poäng i kväll. Vi var nöjda med spelet i förra matchen, framför allt med vår defensiv.

Hur är det att få spela tillsammans med Tobias Engstrand i A-laget?
–Det är jättekul att få spela med Tobbe i Elitserien, vi har spelat tillsammans sedan U18 och känner varandra väldigt bra vid det här laget.

Hur laddar du inför kvällens match?
–Jag ska till skolan i några timmar under dagen för att sedan äta tillsammans med resten av laget innan samling på Studenternas väntar.

Vi önskar David Thorén och laget stort lycka till.

Matchen i kväll, onsdag 18/11, mot Broberg/Söderhamn på Studenternas IP kl 19.00 är omgång 6 i Elitserien. Kom ner och titta på matchen och heja fram Sirius. Om ni inte har möjlighet att komma till arenan, följ matchen på UNT:s direktrapport, på Elitrapport eller via Bandypuls Livetjänst, denna match sänds nämligen live där. Varmt välkomna till Studenternas IP. Förköp din biljett HÄR redan i dag (billigare än i entrén). Kom i god tid, slipp köer. Väderprognosen utlovar uppehåll och ett antal plusgrader.

Nästa match för Sirius efter i kväll är redan nu på fredag 20/11 kl. 19.00, borta mot Bollnäs på Sävstaås IP.

Vi vill fortsatt även passa på att välkomna er alla till matchen Sirius-Vetlanda på Studenternas IP fredag 11/12 kl. 19.00. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition intill Fyrisån. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 18 nov 2015 kl. 11:17

Annonser


51