Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1089
58bae9186659840d25b2b9f6e59e8467
TillbakaPutte Johansson tror på seger mot Kungälv. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2012-01-08 20:34:54)

Putte Johansson tror på seger mot Kungälv. Foto: Magdalena Carlstedt

Inför Kungälv-Sirius

Sirius fartspelare Patrik "Putte" Johansson har göteborgsklubben som moderförening och anslöt till Blåsvart från just Kungälv inför förra säsongen.

– Kungälv har länge haft en ungt lag som bara blir bättre för varje år, redan när jag var där för två år sedan kunde jag ibland vara med de "äldre" på träningarna när vi körde unga mot äldre. Nu har man vad jag har förstått en duktig tränare som alla i laget tror på och man har ju blivit ett betydligt bättre lag defensivt samtidigt som man precis som andra år är väldigt svårslagna på hemmaplan, berättar Patrik.

Siriusspelaren fick i den oavgjorda drabbningen mot Hammarby testa på en ny roll på planen där han tog ett kliv längre fram i banan för att, som Magnus Berglund förklarade, kunna få ut mer av hans fart i den sista tredjedelen av banan. Och planen är att Patrik ska få fortsätta på den positionen:

– Ja, det är något som vi kommer att testa ett tag nu. Jag känner väl att jag vill få ut mer och då kom vi fram till att jag ska spela i en lite mer offensiv position. Jag har tidigare spelat mest mittfältare och även en del forward och detta är tänkt att vara något mellanting mellan dessa positioner där jag kan röra mig lite friare och försöka hitta en roll som passar mig bra. Det känns kul och spännande.

Johansson bandyfostrades på Kungälvs hemmabana Skarpe Nord. En arena som gjort sig känd för att vara jobbig att spela på som bortalag – något årets Elitserie också skvallrar om då hemmalaget vunnit samtliga åtta matcher.

– Det finns inte några lag i Elitserien som åker ner till Skarpe Nord och bara tar hem poängen. Kungälv har ett bra självförtroende där från alla segrar och även om laget har mycket kvalité så vinner man ofta också på att man krigar till sig vinsterna, så det handlar om att spela smart och verkligen vilja lägga ner jobbet för att vinna och det vet jag att vi kommer att göra, berättar Patrik och medger att matchen är lite extra betydelsefull för honom:

– Det är ju speciellt på många sätt, bland annat eftersom man möter vissa kompisar som man har spelat med sedan bandyskolan.

En av Kungälvs nyckelspelare är Mikael Lindberg som också uppmärksammades med en landslagsplats tidigare i höstas.

– Lindberg är en ganska komplett bandyspelare med många bra egenskaper men hans främsta är ju hans skott. Det gäller att han inte får skottlägen strax utanför straffområdet, så vi måste väl ha lite extra koll på honom och sätta mer press på honom än andra spelare.

Och även om matchen ser tuff ut på pappret tror siriusspelaren på sitt lag:

– Vi vinner med 4-5, Sudden avgör i 91:a.

Matchen visas i TV4 Sport under måndagskvällen med start 19:15 och går att se hos vår samarbetspartner O´learys i Uppsala.

/Erik J. Ström

Matchfakta:
IFK Kungälv - Sirius
Måndag 9/1 19:15
Skarpe Nord
Matchen visas i TV4 Sport

Posten senast uppdaterad 8 jan 2012 kl. 20:34

Annonser


51