Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1869
39fc36905ef63473ccd0a1e767980e28
Tillbaka (UPD: 2014-11-15 09:49:57)

Inför Sirius - Vänersborg

Victor Lundberg har inför i år blivit libro efter att Pierre Roos valde att lägga skridskorna på hyllan. Under säsongens första matcher har han visat på ett stort hjärta och utsågs i förlustmatchen mot Borberg/Söderhamn till matchens blåställ som tilldelas lagets bästa spelare. 

Börjar du känna dig mer bekväm i din roll som libro? 
-Ja, jag kommer in i det mer och mer för varje match och känns som jag vet vad jag håller på med i de flesta situationerna men det finns fortfarande saker att utveckla.

Många berömmer dig för att vara en väldigt följsam libro. Är det något du utvecklas från spel på tidigare positioner? 
- Ja det tror jag, halvpositionen har nog varit bra för min skridskoåkning då det krävs att man är snabb både bakåt och framåt när man spelar där. Därmed har skridskoåkningen alltid varit en av grejerna jag har fokuserat på att utveckla.

Du har både på hörnor och i spelet visat att du inte fruktar att täcka skott. Ger gallret dig en trygghet i de situationerna? 
- Haha det är inget jag känner mig rädd för. Gallret har aldrig varit något jag stört mig av så då tycker jag att det var lika bra att ha kvar det. Sen är det klart att det hjälper mig att vara mindre rädd då jag inte riskerar att ha sönder något i ansiktet. Men det tror jag inte någon tänker på under match utan det handlar nog mer om att vara på rätt ställe och kanske vara lite dum och ta den smällen för laget när man täcker skott. Det är alltid kul att kunna visa upp blåmärken efter matchen då vet man att man har gjort något bra.

Vänersborg kan på pappret vara det tuffaste motståndet hittills i år, vilket sorts spel ska ni som lag ha idag? 
- Vi vill fortfarande spela vårt spel och skapa saker på egen hand. Sedan vill vi kliva in med en jäkla inställning då inget lag ska tycka att det ska vara lätt att komma till studenternas. 

Gustav Holmgren är sista utpost, är det någon skillnad att spela med olika målvakter? 
- Nej det tycker jag inte, de båda är jättebra målvakter. Vi i försvaret arbetar på samma sätt oavsett vem av dem som står och försöker underlätta deras jobb så mycket som möjligt, avslutar Victor Lundberg. 

Sirius ställer preliminärt upp med samma trupp som i segermatchen mot Kalix. Joel som klev av mot Kalix med smärta kommer definitivt att spela medan Max ska testa att värma upp med laget på is innan slutliga besked tas om hans medverkan.  

Matchfakta:
Sirius - Vänersborg
Lör 15 november, kl. 15:00
Studenternas IP

Posten senast uppdaterad 15 nov 2014 kl. 09:49

Annonser


51