Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1080
dc049c511470901b5fd37e3b2f0c333e
TillbakaKan Eskhult och resten få Villa på fall? (UPD: 2012-01-03 12:09:56)

Kan Eskhult och resten få Villa på fall?

Inför Villa/Lidköping-Sirius

Efter 3–0-vinsten borta mot Sirius har det gått kärvt för Villa. En blytung förlust i annandagsderbyt hemma mot Vänersborg inför 5122 åskådare följdes upp av ytterligare en jobbig förlust mot Kungälv i fredags.

– 3–9 på Skarpe Nord är klara indikationer på att Villa är ur form, skrev Mattias Bladh, skribent på Villabloggen, efter nederlaget.

Intresset för bandyn har vuxit under de senaste åren i Lidköping och man har just nu ett publiksnitt på 2954 – näst bäst i Sverige efter stockholmslaget Hammarby. Del i de framgångarna har givetvis sevärda spelare som Daniel Andersson och målkungen David Karlsson. Karlsson, som i Elitseriens målliga stått i skuggan bakom Sandvikens Christoffer Edlund och Hammarbys Patrik Nilsson de senaste säsongerna, har i deras frånvaro gått ifrån till en överlägsen ledning.
– Frågan är om det går att stoppa honom, han är en klassisk målskytt och dyker alltid upp från ingenstans. Samtidigt är han duktig på det mesta också, han har bra skott och sådär. Vi får väl försöka säga åt Säleby att han ska rädda bollarna, skrattar Sirius Viktor Broberg.

Blåsvarts näst mesta målskytt den här säsongen har just Villa/Lidköping som moderklubb, och även om varit tio säsonger ute på vift tycker han fortfarande att det är lite speciellt att komma hem:
– Det är klart att det är det. Framförallt så har jag ju släkten kvar där och det är kul att de kommer och tittar. I laget känner jag väl några stycken även om det inte är så många kvar nu, men sen har jag en farbror som är materialare där också.

Villa förväntas vara rejält hungriga efter de senaste två förlusterna, men Blåsvart har givetvis inte glömt nederlaget på Studenternas i mitten av december.
– Då kändes det som det var lite stolpe ut för oss och stolpe in för dem. Jag tycker vi har spelat bra ett tag nu och är på gång.

– I och med läget och stämningen i laget så har jag en jävligt god känsla inför den här matchen. Jag skulle inte bli förvånad om vi tar hem bägge poängen.

Skadeläget för Sirius är nu också bättre då Lars Fall är tillbaka i spel. Johan Hydling har nu börjat åka lite skridskor men har fortfarande någon månad kvar tills han är klar för spel.

/Erik J. Ström

Sirius trupp till matchen: Jakob Säleby, Gustav Holmgren, Lars Fall, Joachim Boivie, Kalle Spjuth, Andreas Eskhult, Viktor Broberg, Christian Mickelsson, Erik Sundin, Patrik Johansson, Niklas Hellqvist, Max Eriksson, Håkan Kyller, Andreas Werner

Matchfakta:
Villa/Lidköping - Sirius
Tisdag 3 januari 19:00

Posten senast uppdaterad 3 jan 2012 kl. 12:09

Annonser


51