Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
597
f0913983f485afa862f9e61f3cbe6a52
Tillbaka (UPD: 2010-07-18 21:43:57)

"Jag brukar få lite gliringar från Hellka"

Eskhult såg jag första gången live när jag satt som junioravbytare i Vetlanda för 5 år sedan och det var match mot Hammarby på Zinkensdamm. Bajen vann matchen och kvar i huvudet än idag är när Eskhult drog hela Vetlanda innan han rundade Dennis Gustafsson och lade in bollen, vilket blev det sista målet för matchen. Ett mål som dom visade gång på gång på SVT Sporten efteråt. Det var min första match i Elitserien och direkt fick man en spelare att se upp till.

Du har jobbat hårt för att få bandyhall i Uppsala och har nu lyckats få igenom bygget av Relitahallen, hur känns det?
Ja, jag ingår i Relita-hallteamet!, det känns väldigt bra att vara med och skapa förutsättningar för bandyns framtid i Uppsala.

Jag har hört rykten om att du är den spelaren som mest av alla hatar dåligt väder och att det även kan gå så långt att du inte tränar vid regn? Stämmer det?
Ja det kanske stämmer! det händer att jag stannar inne när det regnar, dels för att det sliter att träna på mjuk is mellan matcherna, och dels för att utvecklingsmöjligheterna när man är 33 bast är större i bastun... det blir lite gliringar från Hellka, men det är rätt kul! När det gäller match får jag ofta höra, det är din is idag med ett efterföljande flin, själv tycker jag att det kan passa mig skapligt med dålig is ibland, det är ju en extra utmaning att prestera bra saker då.

Du är känd som Sveriges, kanske världens bästa tekniker på bandyplan - har du alltid haft sådan bollbehandling?
Jag kom väl rätt bra överens med bollar som liten, och det man är bra på tycker man i regel om att träna, vilket gör att man blir bättre!

Jag träffade en lärare på innebandygymnasiet i Växjö för några år sedan som hade spelat lite innebandy med dig som ung och var helt övertygad om att du hade varit en av världens bästa i den sporten. Var det alltid självklart att välja bandy eller fanns det andra val?
Som ung var det full satsning på både bandy och fotboll, i fotbollen Storvreta IK tillsattes inte tränare med kompetens att utveckla och engagera spelarna när vi var 14-15 år, det gjordes i Sirius bandy vilket gjorde valet ganska naturligt.
Jag fortsatte lite halvhjärtat med fotbollen något år till och började dessutom med innebandy, Storvreta IBK.
Spelade då med guldtränare Stefan Forsman, och om det är någon som får möjligheten att ta ett par pilsner med honom, grattis det kommer att bli en upplevelse, sanslöst rolig man, och duktig såklart! Kanske inte ska nämna alkohol, då blir man väl uthängd som oseriös med alkoholproblem av någon bloggare på lokaltidningen... igen?!
Vart var vi?, jo bandyn var ett givet första val, innebandyn var inte då vad den är idag.

Du har haft lite problem med skador och får lägga om din träning en del på försäsongen, hur lägger du upp din träning nu?
Min försäsong består av förutom rinken, individuell träning med styrka, cykling och in-lines med stavar.
Har inte sedan, ja nu är det nog 10-års jubileum sprungit, pga problem med att jag stumnar/krampar fullständigt i utsidan av smalbenen.

Vad var den största skillnaden mellan rysk och svensk bandy?
Framförallt skiljer sig tankesättet, hur vi är skolade, en dos rysstänk skulle definitivt locka mer publik till arenorna!
I Ryssland är alla proffs och de jobbar med kvantitet, i Sverige jobbar vi med kvalitet och nivån mellan länderna är ungefär densamma.

Pierre Roos tyckte att Fosshaug var den bästa spelaren han har spelat med, vem håller du som den bäste som du lirat med?
Svårt att säga vem som varit den bästa jag spelat med, många med extrema spetskompetenser under Hammarbytiden, Claesson, Rosa, Palle, Holger, Bergwalls bröderna, Liwen, Lillis, märkligt att vi inte vann några SM med de här gubbarna.
Får nog ändå säga Fosshaug som var den med flest extrema spetskompetenser.

Nu är vi mitt inne i semestertider, hur ser semestern ut för din del?
Har varit i Toscana, vilket var underbart, drar till Foppaland med familjen för att hälsa på Rosa med familj!

Till sist, vad ser du mest fram emot inför nästa säsong? 
Vi kommer att göra en del bra matcher hemma på Studan i år också, känslan under och efter längtar jag till.
För vi är Sirius och Studan är vårt hem! den mår man bra av.

5 snabba

Sommar - Vinter
Skottträning - Spelövning
Landet - Stan
Kaffe - Te
Mål - Assist

Ha en skön sommar Patrik och alla anhängare av bandy.
/Eskhult

Posten senast uppdaterad 18 jul 2010 kl. 21:43

Annonser


51