Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1199
8913a112833bf1505cd00c16258c9472
Tillbaka

"Jag har en enorm revanschlust"

Mayborn kom sent till Uppsala och Sirius under förra säsongen efter att han lämnat IFK Vänersborg. 10 matcher spelade han och gjorde sex mål, bland annat ett hattrick i Vänersborg mot IFK. Nu ser han fram emot en ny säsong där han är med från start, idag inleder laget nämligen sin försäsongsträning. 

Vad var det som fick dig att skriva på för Sirius?
Jag trivs väldigt bra i både staden och i klubben. Jag hade ett par väldigt bra samtal med Eskhult och efter dem var det inte mycket att fundera på. Jag tror på Sirius Bandys arbetssätt.

Fanns det några andra klubbar med i bilden?
Ja, ett par klubbar ringde men jag hade tidigt bestämt mig för var jag skulle spela.

Kan du se någon skillnad i Sirius om man jämför säsongen 08/09 när du var här senast och säsongen 11/12?
Ja, det har hänt en hel del. Framför allt märker man det när man läser tidningar och pratar med folk som är intresserade. Folk ställer helt andra krav, både på spelet och på resultatet. När jag var här 08/09 kom vi från ingenstans, vi överraskade alla. Det gäller att ha rätt attityd och tro på det man gör. Det är lätt när resultaten rullar med och svårare när det går lite tyngre. En sak vi jobbade stenhårt med 08/09 var att fokusera på prestationen och inte resultatet, men med det inte menat att vi struntade i resultatet. För att en 100-meterslöpare skall kunna gå ut på tävling och slå världsrekord krävs det en prestation i varje träningspass och en annan förberedelse. När Barcelona går ut på planen är jag helt övertygad om att alla vet exakt hur de skall spela och vad de vill med just den matchen. Det svåra är att lyckas med att få alla att genomföra det man bestämt i 90 minuter, det är prestationen. Prestation kommer först, resultatet sedan. Jag hoppas att vi kan hitta ett helt annat lugn nästa säsong i det vi gör även om det är stolpe ut ibland, som säsongen som var.

Vad har du för egna mål för säsongen 12/13?
Jag har en enorm revanschlust såklart. Min säsong var konstig på många sätt förra året. Jag och sambon flyttade hastigt upp efter sommaren och vi hade inte ens lägenhet eller jobb när vi flyttade upp, så förutsättningarna för mig personligen var inte optimala. Nu har alla pusselbitar fallit på plats och vi har en ordentlig vardag. Därför känner jag att det ska bli grymt kul att vara här från början denna säsong, träna hårdare än någonsin och verkligen göra mig själv rättvisa. Så mitt mål är att inte bara att göra mål och assist utan att lyfta mig i allt och ge mig själv förutsättningarna för att kunna göra det. 

Hur ser du på kommande säsong för lagets del?
Jag tror att vi kommer göra många bra prestationer och jag är helt säker på att vi kommer ge allt för varandra i varje situation

Vad har du för tankar kring kommande år; vad har du för planer med ditt eget bandyspelande?
Mina planer är att utvecklas och bli bättre, just nu är all fokus på nästa säsong och att göra den så bra som möjligt.

Vad är det bästa med Uppsala och Sirius?
Det bästa med Uppsala är att folk här är sjukt trevliga. Det är något som slår mig varje dag, svårt att säga vad det beror på men man känner sig verkligen välkommen som nyinflyttad. I Sirius är det allt underbart folk; sponsorer, korvförsäljare, Västra sidan, lagkamrater, folket på läktaren, gubbarna som sköter parkeringen vid matcherna, ja alla. Det känns verkligen att folk bryr sig om Sirius här i stan.

Slutligen – vad har du för tankar kring årets elitserie?
Det känns som en väldigt jämn och rolig serie. Många roliga och spännande matcher helt enkelt.

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51