Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
594
99ddb06b7e8818453221b46bcdc1cf27
TillbakaBoivie i kamp mot Hammarby (UPD: 2010-06-30)

Boivie i kamp mot Hammarby

"Jag kommer ifrån en bandygalen familj"

Eftersom jag är på semester i New York för tillfället så missade jag lagets samling i måndags där laget kollade på ny utrustning inför nästa säsong och körde lite löptraning. Däremot fick jag lite svar ifrån Boivie som svarade på lite allt möjligt kring bandy, familjelivet och mycket mer.
 
Du är tillbaka i Sirius efter några år i Västerås, vad är skillnaden mellan Sirius Bandy då och nu?
Skillnaden är stor, nästan enorm. Nu jobbar hela föreningen efter
långsiktighet, andas framtidstro och känns stabil. Föreningen och
laget har fått en bra grund med en låg omsättning på spelare och ledare. Detta tillsammans med ledordet utveckling gör att vi hela
tiden tar steg tillsammans. Det finns genuin glädje och det känns som om staden och näringslivet backar upp IK Sirius igen. Det är en stor skillnad. När jag lämnade föreningen hade det mest handlat om att undvika åka ur allsvenskan och stora skulder till höger och vänster. Men all heder till alla som jobbat hårt för att vända på skutan, där ingår massor med människor, spelare, ledare, publik, företagare med flera.

Enligt Wiberg så är du den back som byter mest i hela
Elitserien, stämmer det?
Ja han fick till det kära Wiberg. Byter/bryter mest tror jag han
skrev. Jag har en spelstil där jag hamnar väldigt nära motspelarna i situationer vilket ofta gör att skenorna blir skadade på skridskorna. Så när jag byter är det nästan alltid att jag behöver slipa dem efter någon situation. Om jag är den som byter mest i hela Elitserien tror jag inte riktigt stämmer.
 
Hur tränar du i sommar, något speciellt du fokuserar på?
Jag har precis åkt på en fotskada efter sista innebandypasset så
troligen kommer min planering för sommarträningen att behöva
revideras. Jag hade planerat en hel del löpning som jag kört med rätt hårt de senaste två åren. Nu blir det troligen istället cykel vilket är mindre skoj. Jag gillar friheten med löpningen och att det är en bra träningsform när man väl kommit igång. Nu får jag ett avbräck och då kommer det bli tufft igen att börja springa om 3-4 veckor igen.

Mångas favoritlag England åkte ur VM i helgen, vilka följer du i VM? Jag följer Argentina och Spanien. Men hade även England som många andra pga att Aston Villa hade ett par spelare med. Go Villa!

Vilket är ditt bästa Siriusminne?
Bästa Siriusminnet är hela säsongen för två år sedan med sista
avgörande matchen på Studan i semifinalen mot Edsbyn. Trots utgången är det verkligen det roligast jag upplevt med Sirius. Hela resan den vintern var otrolig med den utveckling som skedde med laget. Som ny för säsongen visste jag inte riktigt var vi stod och vi öppnade ganska svagt men sedan gick vi som tåget och det var många gånger man fick nypa sig i armen. Efter ett tag fick vi känslan av att vara oslagbara och vi blev aldrig stressade om vi hamnade i underläge. Vi var stabila och homogena. Som grädde på moset fick vi en fjärde match hemma på Studan inför 9 000. Det var galet, med eskort från omkl.rummet pga folkmassorna. Det upplever jag gärna igen helst med 3 ggr så mkt folk.

Jobbigaste spelaren att möta i Elitserien heter.. ?
Jag har ingen spelare som är jobbig men vissa är klurigare än andra. Eskhult är ju vass en mot en men som tur är möts vi ju bara på träning. Men jobbigast spelare att möta är de som faller väldigt lätt, jag tänker inte nämna dessa vid namn...

Hur ser en typiskt dag för Joachim Boivie ut vintertid?
Ja du, livet har förändrats något efter att jag blev pappa till Thea.
Tidigare var det mer sova och vila. Nu är det full fart men det är
underbart. Så dagen ser väl ut som att gå upp och ev leka med Thea, frukost iväg till jobbet som konsult vid EdgeGuide och sedan därifrån ner till Studan för träning. Troligen blir det lunch under dagen också... Hem efter träningen och förhoppningsvis har Thea inte lagt sig så då får jag lägga henne. Sedan dags för mat och kanske en tids vila i soffan.

Vad hade du gjort om det inte hade blivit någon bandysatsning som ung?
Frågan är om jag hade något val. Kommer från en bandygalen familj. Men eftersom bandyn gick bra som ung så rullade det på. Den har gett mig mycket. Jag misstänker att jag ev skulle spela golf men om jag fick drömma vore en karriär i NBA inte fel.
 
Om Sirius Bandy bjuder på gratis resa för hela familjen så åker ni till?
Något bra och barnvänligt Resort i Thailand, Patrik vet du något jag inte vet? =)

5 snabba
Solsemester - Cityweekend
Gym - Löpning
Brytning - Tackling (Båda i samma svep)
TV - Bio
Kaffe - Te (Kaffe, jobbar ju med IT)
 
 

Posten senast uppdaterad 30 jun 2010 kl. 00:00

Annonser


51