Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1436
f636ab2f47ceacc8f2f1b232c0611e36
Tillbaka (UPD: 2013-01-30 10:47:39)

Klubbcheferna har ordet

Efter en intensiv sommar tog vi nya tag för att fortsätta vårt långsiktiga arbete till att bli en storklubb inom svensk bandy.

Föreningen har de senaste åren byggt en organisation som är rustad för att ha; ett A-lag som spelar de stora matcherna och en ungdomssida från Skridsko- och Bandykul till U-20 som bygger på bredd och elit.

De totala marknadsintäkterna har ökat i stort sett varje år och vi har lagt ner ett stort arbete på att hålla det vi lovar, och gärna leverera det lilla extra till alla våra partners.

Det har varit tufft ekonomiskt och vid förra verksamhetsårets utgång hade vi ett negativt eget kapital på knappt 200 tkr, som vi har högsta prioritet att återställa detta verksamhetsår.

I höstas togs en verksamhetsplan där huvudlinjerna bestod i:
 
•    att återställa det egna kapitalet under året
•    att hålla oss kvar i Elitserien
•    att fortsätta arbeta långsiktigt med våra ungdomar på alla nivåer
•    att skapa projekt kopplade till bandyn så att vi inte bara blir beroende av marknads- och matchintäkter.
 
Såhär ligger vi till i skrivandets stund;

Den senaste prognosen som vi gjorde baserat på sista decembers utfall visar att vi har möjligheter att återställa vårt egna kapital. Det är speciellt roligt eftersom vi inte byggt det ekonomiska resultatet på ökade publikintäkter eller sportsliga resultat. Om vi lyckas med det är det en fantastisk bedrift och ger det stark grund för kommande års arbete.
Som det ser ut ökar vi också omsättningen till över 10 miljoner (8,3 miljoner 2011-2012).

Vårt A-lag har utvecklat spelet under säsongen på ett berömvärt sätt vilket möjliggjort att de sista fyra matcherna i grundserien blir oerhört spännande. Vi hoppas naturligtvis på samma fantastiska stöd i fortsättningen så att vi med gemensamma krafter gör en bra avslutning på säsongen.

Vår ungdomssatsning fortsätter med glädjen från de allra minsta barnen i Skridsko- och Bandykul till vårt U-20-lag. Extra glädjande är att vårt P-16-lag kommer spela SM-final för tredje året i rad. På sikt finns det en enorm potential och vi arbetar hårt för att stärka bandyn på bredd- och elitnivå.

Marknadsorganisationen har stärkts och marknadsintäkterna har ökat. Marknad omsätter enligt prognos ca 6,5 miljoner och vi jobbar hårt för att leverera ett bra värde till våra partners.

Vi arbetar också med att förbättra Studenternas, både på kort och lång sikt. Vi är delaktiga i arbetet med befintliga Studenternas utveckling och i projekteringen av den nya arenan.

Vi har fortsatt vår satsning på projekt för att minska det ekonomiska beroendet av enstaka toppar i verksamheten.  Vi arrangerade träningsläger för två ryska lag i höstas. Med hjälp av gott samarbete med Hallalliansen skapade vi ett bra koncept för framtiden som vi förhoppningsvis kan förädla ytterligare de närmaste åren. Vi jobbar just nu hårt med projekten Bandyfesten och SM-finalen. För nästkommande år planerar vi redan nu för att sjösätta nya projekt.
 
Vi är aktiva och har en ledande roll för att utveckla vår Elitserie.

Vi bedömer att vi står väl rustade för att ytterligare lyfta vår verksamhet de närmaste åren.

Vi är oerhört tacksamma för allt stöd vi får internt i klubben, av våra partners och supportrar.

Kaveh Sarvari och Göran Lide

Posten senast uppdaterad 30 jan 2013 kl. 10:47

Annonser


51