Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1974
b638cf413f9be7b78cb3b94a209d15e2
TillbakaGripen blev numret för stort för Sirius. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2015-03-08 01:00:44)

Gripen blev numret för stort för Sirius. Foto: Magdalena Carlstedt

Kollaps på Västkusten

Trots den tunga förlusten gör ändå Sirius en bra första halvlek. Halvleken inleds tufft med många närkamper och mycket energi från båda håll. Det sker en del misstag och felpass men Sirius trycker på och försöker anfalla. Gripen pressar å sin sida högt och kör med ett kompakt försvar som blåsvart får svårt att ta sig igenom. 

Gripen gör första målet efter 11 minuter genom ett skott från Tony Eklind. Dock har Sirius något övertag så här långt. Spelet som var inledningsvis fortsätter ungefär tio minuter till innan tempot avtar. Det händer inte mycket förrän ett par minuter innan halvlek då Gripen ökar på sin ledning till 2-0. 

I den andra halvleken får Sirius ett par heta chanser men det är ändå hemmalaget som nätar först. Dock reducerar Sirius kort därefter genom Patrik Johansson. Och bara några minuter senare trycker Adam Rudell dit 2-3 och nu ser det ut som att Sirius har chans att ta hem matchen. 

Men då rinner det iväg, 2-4 blir till slut 2-9 och detta efter en rad misstag från Sirius sida som Gripen utnyttjar väl, framför allt med sin duktige målskytt Tony Eklind som gör hela fem mål i dagens match.

Nu krävs det att Sirius vinner mot Falun hemma samtidigt som Gripen tar poäng borta mot Ljusdal, alternativt att man gör en mängd mål mot Falun om Ljusdal vinner, för att det ska bli elitseriespel för blåsvart säsongen 15-16. Det räcker också att Blåsvart tar en poäng mot Falun om Gripen vinner mot Ljusdal. 

Matchfakta: Gripen-Sirius 9-2 (1-0)
Målskyttar Sirius: Patrik Johansson, Adam Rudell
Målskyttar Gripen: Tony Eklind (5), Johan Grahn (2), Henrik Korén, Viktor 
Weiselius
Publik: 2 013
Hörnor: 8-6
Utv. min: 10-10

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 8 mar 2015 kl. 01:00

Annonser


51