Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1357
6f08e2248bc1c1f913f58bfda6705787
TillbakaEskhult och Sirius fick med sig en poäng från Dina Arena (UPD: 2012-12-07 21:43:49)

Eskhult och Sirius fick med sig en poäng från Dina Arena

Krigarpoäng i Dina Arena

Sirius tar ledningen direkt genom nyförvärvet Klas Nordström som får göra sitt första mål i blåsvarta tröjan, detta på pass från Viktor Broberg. Bollen sitter snyggt i krysset efter bara en minut. 

Edsbyn svarar med att trycka på och anfalla, men Sirius har en mycket tät defensiv vilket gör att de rödblåa får svårt att ta sig igenom. IKS är dessutom bra på att snabbt ställa om från försvar till anfall. Även Edsbynlaget har fullt med energi och kör ett bra passningsspel, och de är inte snåla med anfallen. Men Sirius är på hugget i försvaret.

Sirius satsar offensivt och hela laget går högt upp i anfallen. Det råder mycket kontringar då bägge lagen är bra på att sno bollar av varandra och gå till attack. Det är hemmalaget som får nästa mål; Edling sätter bollen riktigt snyggt från långt håll och det står nu 1-1. 

Sirius är laget med mest bollinnehav den första delen av första halvlek, men Edsbyn trycker på och stressar blåsvart. Sirius kör på med sitt grundspel där man varvar avvaktande defensivt spel där man samlar ihop sig för att sedan gå till attack. De ser lugna och trygga ut, och när Putte Johansson gör en riktigt bra genomåkning på mitten hittar han Viktor Broberg som säkert sätter 1-2. Innan det har båda laget haft ett par chanser vardera. 

Edsbyn ser något stressade ut av Sirius öppning och gör en del misstag som Sirius utnyttjar. Hälsingarna fortsätter dock vara farliga och skapa lägen. Särskilt vassa är de på högerkanten där Sirius är dåliga på att täcka ytorna Edsbyn skapar. 

Edsbyn kommer in mer och mer i matchen mot slutet av halvleken och får ett par riktigt farliga chanser, men Sälen gör en kanoninsats i mål. I Sirius dominerar Viktor Broberg som med hjälp av framför allt Putte får många chanser att måla igen. 

Men nästa mål, och halvlekens sista, går till Edsbyn. Mattias Hammarström sätter 2-2 på straff och domaren blåser strax därefter av matchen. 

Andra halvlek börjar som första; Sirius gör första målet, återigen genom Viktor Broberg på pass från Putte, sistnämnde gör en riktigt bra comeback efter ljumskskadan. Det är även nära 2-4 men bollen går utanför. Men 2-4 kommer till slut, det är nummer tio som ännu en gång nätar bara två minuter senare, denna gång på pass från Max Eriksson. 

Tempot i matchen har ökat avsevärt, och Edsbyn kommer in mer och mer och reducerar snart till 3-4. Det råder nu ett mycket offensivt spel åt båda håll, samt en hel del krig på mitten. Detta spel fortgår en period innan tempot avtar och lagen blir mer avvaktande. Efter bra bollinnehav av blåsvart kontrar Edsbyn och får en hörna som sitter hårt i krysset bakom muren och Säleby. 

Edsbyn får två man utvisade i slutet, men klarar att hålla resultatet. Spelet är stressat och nervöst i slutet, men resultatet slutställs till 4-4, och lagen får en pinne var med sig från matchen. 

Blåsvart gör en riktigt bra laginsats och känns lugna och trygga i spelet. Både defensiven och offensiven är stabila, och man är väl värda en poäng.  Matchfakta:
Edsbyn-Sirius 4-4 (2-2)
Publik: 1247
Utv. min: 20-30
Målen: 0-1 Klas Nordström (Viktor Broberg), 1-1 Jonas Edling (Daniel Liw), 1-2 Viktor Broberg (Patrik Johansson) 2-2 Mattias Hammarström (straff), 2-3 Viktor Broberg (Patrik Johansson), 2-4 Viktor Broberg (Max Eriksson), 3-4 Martin Söderberg (Daniel Jonsson), 4-4 Mattias Hammarström (Daniel Jonsson)

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 7 dec 2012 kl. 21:43

Annonser


51