Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
536
79421d036dd0f129e8d5aaf0de0197d4
Tillbaka (UPD: 2010-02-12 15:51:03)

Lägesrapport från Uppsalabandyn


SkridskoKul/Bandyfritids

Det har varit fullbokat varje förmiddag nere på Studan sedan början av januari. Många klasser från Uppsalas skolor har varit på besök för att prova på skridskoåkning i Sirius regi. Sirius lånar ut skridskor och har ledare på plats som håller i en rolig timme med lekar/övningar. Under gårdagen var Gottsundaskolan på plats med 120 barn och imorgon kommer Sunnerstaskolan med hela 200 skridskosugna elever.

Uffe Johansson, en av flera ledare för SkridskoKul säger följande om läget:
   
-   Det har varit en stor succé i vinter. De klasser som varit här har varit väldigt entusiastiska och sugna på att lära sig åka skridskor. Lärare och skolpersonal har varit mycket positiva.

En eftermiddag i veckan bedrivs samma verksamhet uppe på isbanan i Gränby. Då går det under namnet bandyfritids och är till för de fritidshem som ligger i närområdet. Bandyfritids/SkridskoKul drivs med hjälp av ekonomiskt stöd från Uppsala Kommun.


BandyKul
Redan i slutet av november sprängde BandyKul den efterlängtade 200-gränsen. I dagsläget har BandyKul i runda svängar 230 anmälda knattar i verksamheten. Värt att nämna är att tjejerna fortsätter att strömma in till BandyKul. Det är nu över 30 tjejer som deltar på tjejernas eget BandyKul på lördagar.

Ann-Charlotte Arkebäck är före detta spelare i Uppsala BoIS damlag och nu huvudansvarig för tjej-BandyKul. Hon säger följande om skillnaden i år från förra året:
 
-   Förutom att vi har ett större antal tjejer i verksamheten så är det att tjejerna är mer sugna på att spela bandy i år. Förra säsongen hade vi nästan bara fokus på skridskoåkning och lek. Vi har också lyckats få med fler föräldrar som ledare. Något som skiljer oss lite från de andra BandyKul-grupperna är att vi försöker göra aktiviteter tillsammans även utanför planen för att stärka sammanhållningen. Vi kommer t ex att åka ut till Fjällnora med alla tjejer och deras föräldrar i början av mars.

För er som aldrig sett Uppsalas yngsta bandyspelare så finns chansen att göra detta i samband med matchen Sirius-Bollnäs den 19/2. Innan matchstart kommer alla BandyKul-knattar att åka in på isen ihop med Sirius A-lagsspelare.


UNIK’s A-lag
UNIK’s nya och ”unga” A-lag har gjort en bra säsong resultatmässigt och slåss nu om förstaplatsen i div 1 norra. Man ligger just nu på andra plats. Med en match mer spelad har laget bara två poäng upp till serieledande Nyborg.

Tränare Per-Magnus Mårtensson säger följande om säsongen så här långt:

-   Föreningen bestämde inför säsongen att vi skulle satsa på våra unga killar vilket känns kul och inspirerande. Även om det resultatmässigt har gått över förväntan så är det viktigaste för oss att vi bygger vidare och lär oss hela tiden. Det vore kul om vi kunde behålla andraplatsen och få chansen att spela några tuffa kvalmatcher. Det skulle vara en bra erfarenhet för våra unga spelare.


Bandygymnasiet/grundskolan
Bandy i skolan ångar på för fullt. 6 st killar födda 94 har sökt bandygymnasiet till hösten. Vad gäller grundskolan så är det 98:orna som står på tur att söka. Sirius driver bandy på grundskolan (Tiundaskolan) i samverkan med IGU sedan i höstas.

Erik Löhman, ungdomsansvarig i Sirius bandy:

-   Att vi klivit in i grundskolan känns otroligt givande och spännande. De 20 killar som går bandyprofilen idag är verkligen inspirerade och sugna på att utveckla sina bandykunskaper ytterligare. För föreningen känns det kul att kunna börja forma dessa spelare redan från tidig ålder, både bandymässigt och socialt. Jag är säker på att dessa killar framåt kommer att bli utsökta budbärare för vad vi i Sirius bandy står för.


Bandyhall i Gränby
Processen runt den nya träningshallen rullar på.

Projektledare Folke Bennbom om nuläget:

-   Det är många just nu som frågar mig om det blir någon hall eller inte. Den demokratiska processen är lång och det tar tid. Härnäst ska frågan om bandyhallen upp i kommunstyrelsen den 3:e mars. Därefter ska definitivt beslut tas i kommunfullmäktige den 29:e mars. Allt övrigt förberedande arbete är gjort vilket betyder att så fort definitivt beslut är taget så kan byggandet av hallen starta.


SM-finalen
Planeringen inför årets SM-final är i full gång. Från Sirius sida har ”bandygeneralen” Micke Persson full koll på funktionärer och säkerhet mm. Tidningen bandyfinalen ska distribueras den 12 mars. Sirius bandy har huvudansvaret vilket innebär många sena timmar på kansliet. På Uppsala kommun börjar  nya ”bandychefen” Charlotte Skott bli varm i kläderna. Bandygala, finalbankett, biljettförsäljning, ett intensivt arbete pågår inför årets idrottsfest i Uppsala.


Övrigt i korthet
Sirius U18 möter Kalix hemma den 27 februari. Kalix har tre seriematcher den helgen. Falu BS på fredagen, Sirius på lördagen och avslutar i Edsbyn på söndagen. Det innebär i runda svängar en resa tur/retur på 200 mil för en helgs bandyspelande.  Man kan inte säga annat än att det är beundransvärt.

Vide bandy leder div 3 Uppland. Söderfors och GH Bandy ligger där bakom och jagar med två matcher mindre spelade.

Christoffer Edlund i SAIK har nästan gjort lika många mål som Sirius så här långt under elitserien. Sirius har hittat nätet 92 gånger och Edlund själv har gjort det 90 gånger.

Posten senast uppdaterad 12 feb 2010 kl. 15:51

Annonser


51