Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1862
48b927549514788a4432f23c11396e8d
Tillbaka (UPD: 2014-11-12 09:28:37)

Lagkapten Joel Wigren inför Kalix - Sirius

Sirius mötte under fjolåret Kalix vid fyra tillfällen, två gånger i serien och två gånger i kvalet. Det blev sammanlagt tre segrar och en oavgjord. Inför morgondagens möte är förutsättningarna annorlunda. Ett Sirius som inte fått till sitt spel och mot Ljusdal i den senaste matchen lyckades hämta upp ett 0-3 underläge i den sista kvarten, ställs mot ett Kalix som under de inledande omgångarna både vunnit mot Hammarby och Edsbyn. 

Vid lunchtid lyfter lagets plan upp mot Luleå och resan fortsätter sedan de sista milen med buss. Joel Wigren hoppas att laget kan lyfta fram sina styrkor i morgondagens drabbning och få åka hem med två pinnar i bagaget. I en intervju innan den sista träningen på tisdagseftermiddagen förklarade Joel om bortamatchen, läget i truppen och tankarna kring Sirius spel. 

Det är erkänt inom bandyn att åka till Kalix och spela är extra svårt, något du känner också?  
- Det är alltid speciellt att spela mot Kalix borta. Lång resa, betydligt kallare än det är här nere men förutsättningarna är oftast bra. Sällan jag spelat i regn där uppe! Men det brukar framförallt bli roliga matcher, så även imorgon om allt går rätt! 

Kalix varit laget alla pratar om, vad tycker du de har gjort så bra? 
- Det är framförallt försvaret som "klickat" för dem. De släppte in 3 mål mot Edsbyn, 3 mål mot Hammarby. Gör man det är chansen att vinna matcherna stora.

Sirius var innan säsongen ett lag en del trodde skulle överraska många, sett till inledningen med två poäng på tre matcher, tycker du att ni underpresterat? 
- Nja, underpresterat är fel ord. Men vi har inte varit så bra som vi kan vara. Det är smådetaljer i spelet som vi måste bli bättre på. Matchen mot Broberg är väll de matchen där vi kan säga att vi inte var tillräckligt bra. De vann rättvist och vi kommer att möta ännu tuffare motstånd under säsongen. Vi vill självfallet vinna varje match men har inte fått spelet att stämma fullt ut. De två poäng vi har hittills har vi krigat oss till genom två sena upphämtningar. Med mer flyt och bättre första halvlekar kommer segrarna att komma. Det är jag helt övertygad om! Vi jobbar på och kommer i slutändan att vinna matcher tack vare vårt spel och tålamod.

Vad är det som saknas enligt dig? 
- Vi har mycket bollinnehav, vilket är en stor del av vår spelidé. Sen är det absolut inte tillräckligt bra att enbart ha bollen på egen planhalva. Vi skapar lite för få ordentliga lägen, men det jobbar vi på. Vi är medvetna om att det kommer ta tid med nästan helt ny trupp och nytt spelsystem. 

Konkurrensen i truppen uttrycker sig många om är bra. Det har varit en del som fått spela mer än andra. Hur ser du själv på situationen i årets Sirius? 
- Det är bra med konkurrens tycker jag. Det hjälper till att utveckla truppen framåt. Det är så små marginaler som skiljer mellan alla spelare. Får man stå på sidan någon match och man tar det på rätt sätt så tror jag man bara blir bättre av det i slutändan. 

Känner du dig ”orolig” att inte få spela själv?
- Det är inget jag tänker på. Jag försöker alltid göra mitt bästa sen är det upp till Thony och Pierre att ta ut det laget som dom tror är bäst.

På gårdagens träning bröt Kimmo fingret, unge målvaktstalangen Gustav Holmgren hoppar nu in i målet ett antal matcher framöver. Dina personliga tankar kring det? 
- Synd för Kimmo! Han har varit jättebra hittills. Men det är inga stora marginaler mellan dem så det är ingenting vi lägger någon energi på. Gurkan (Gustav Holmgren) är jättebra så det är bara för han att ta chansen nu! Vi kommer jobba hård för att ge honom bästa förutsättningarna att briljera!  

Matchfakta: 
Kalix - Sirius
Ons 12 november, kl. 19:00
Kalix IP


Posten senast uppdaterad 12 nov 2014 kl. 09:28

Annonser


51