Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1279
03b85be3561ea7578fde4e0c6a6c68fa
Tillbaka (UPD: 2012-10-08 09:19:47)

Sent mål sänkte Sirius

Sirius fick en tung start i träningsmatchen mot Ljusdal och hamnade tidigt i underläge. En som däremot var glad för starten var nykomlingarnas målvakt Jonas Svensson. 
– Första halvlek gör vi riktigt bra med bra fart och passningsspel, men jag tror inte att Sirius var särskilt nöjda, säger Svensson.
Hemmalaget bekräftade också det genom att ta timeout efter en dryg halvtimme – men någon utdelning blev det dessvärre inte innan paus.

– Men sen fick de bättre snurr på grejerna i andra halvlek, berättar Svensson.
En tidig reducering väckte Blåsvart – men hälsingarna fortsatte att trumma på med sitt spel, vilket också ledde till 3–1.

Sirius växte dock mer och mer in i matchen och var det bättre laget under slutskedet.
3–2 kom i 82:a.
Och när Alexander Mayborn satte kvitteringen just efter att klockan tickat över 90 minuter var det många som trodde att matchen skulle sluta oavgjord – men icke. 
Istället satte Ljusdals energiknippe Jonas Engström 4–3 på frislag.
– Man blir väl lite färgad när man pratar om sånt här, men sett till hur matchen var tycker jag inte att Sirius förtjänade kvitteringen. Därför var det extra skönt för oss att kunna göra 4–3 innan det var slut, summerar Svensson, som dock tror att Sirius kommer vara giftigare framåt seriestarten.
– De hade ju både Hellqvist och Fall borta idag, så det är klart att det påverkade deras spel en hel del.

Lagkapten i Sirius för dagen i Falls och Sälebys frånvaro, Patrik "Putte" Johansson tycker att hans lag inte fick igång sitt spel ordentligt.
- Vi startar matchen hyfsat och låter inte Ljusdal låsa fast oss med sin höga press. Vårt spel är egentligen bättre i första än i andra halvlek då det blev lite raggarbandy från både håll. Problemet i första halvlek var att vi inte riktigt kände att vi var där till 100%. Därfor tog Olle Gabrielsson ett bra beslut att kliva upp högre i andra halvlek för att komma igång ordentligt med skridskoåkningen. 

"Putte" är ändå optimistisk inför kommande matcher.
- Vi vet att vi kan betydligt bättre än så här och nu har vi två matcher kvar innan seriepremiären där vi ska göra två bra insatser och ta med oss den känslan till elitseriestarten.

Noterbart från matchen är att juniorerna Gustav Holmgren och Jakob Edberg gjorde sina första 90 minuter med A-laget. Båda gjorde en bra insats och var glada över att göra en riktig A-lags debut.  

Sirius-Ljusdal 3–4 (0–2)
Målen: 0–1 (15) Jonas Engström, 0–2 (19) Jonas Pettersson, 1–2 (48) Matvey Azarenko, 1–3 (69) Kalle Mårtensson, 2–3 (82) Viktor Broberg, 3–3 (91) Alexander Mayborn, 3–4 (91) Jonas Engström.
Publik: 125.

/Erik.J Ström

Posten senast uppdaterad 8 okt 2012 kl. 09:19

Annonser


51