Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1219
377a9b93c61daa82b48323de577265d8
Tillbaka (UPD: 2012-06-19 15:03:21)

Magnus Berglund kliver av sitt uppdrag

- Jag har tagit del av många positiva reaktioner internt i föreningen, från delar av marknaden och en hel del från bandysverige. Trots detta känner jag att det inte finns tillräcklig uppslutning i det framtidscenariot. Delar av marknaden och delar av föreningen ser andra saker. Uppdraget är så pass tufft så att jag vet att det behövs nära en hundraprocentig uppslutning och inte minst att alla drar åt samma håll för att lyckas, något som inte finns. Därför väljer jag att kliva av mitt uppdrag, säger Berglund.

- Personligen känns det tråkigt att den här situationen har uppstått. Jag är medveten att jag lagt för lite fokus på A-laget, vilket har fått konsekvenser. Det jag vet är att vi alla vill samma sak. Vi vill göra Sirius Bandy till något riktigt stort. Vi ser i grunden bara olika vägar till hur vi ska ta oss dit, fortsätter Berglund.

- Jag har haft en fantastisk tid i Sirius Bandy och haft äran av att jobba med massor med spännande människor innefattande spelare, ledare, organisation, publik, partners m.fl., avslutar Berglund.

Sirius Bandys ordförande Janne Sjonemark är otroligt ledsen över den uppkomna situationen.

- Att Berglund nu väljer att kliva av har jag förståelse för då vi är överens om att hans situation är ohållbar. Att Magnus har lagt för lite tid i A-laget det senaste året har skapat en stor förtroendeklyfta hos spelartruppen. Däremot är jag besviken på att våra inre angelägenheter diskuterats i media, säger Sjonemark.

- Den inriktning Sirius Bandy har tagit de senaste fem åren står fast. Vi har en kärna, vi har en vision och filosofi som vi drivits av i fem år, som bevisligen har gett betydelsefulla resultat. Vi har på vårt sätt skaffat oss en position på marknaden som vi fått respekt för. Magnus har kompetensen att driva den utvecklingen vidare, ur det perspektivet är det ett stort tapp att han väljer att kliva ifrån, fortsätter Sjonemark.

- Vad Sirius Bandy behöver just nu är arbetsro. Jag kommer att kliva in som tillförordnad klubbchef fram till årsmötet den 28 augusti. Vi har av naturliga skäl många viktiga frågor att ta tag i, avslutar Sjonemark.

Posten senast uppdaterad 19 jun 2012 kl. 15:03

Annonser


51