Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1679
ed3a068d81997186631ce85b45257844
Tillbaka

Foto: Kenta Jönsson

Foto: Kenta Jönsson

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Makrillarna tog två poäng på Studenternas

Sirius tampas med motvind från start och får även ett baklängesmål i den åttonde minuten då GAIS gör 0-1 på hörna. Men trots blåsten lyckas Sirius bra i den första halvleken; de spelar bollen och skapar chanser. Kvitteringen kommer bara sex minuter efter göteborgarnas mål genom Ted Wiklund, även det målet på hörna. 

Därefter blir det svårspelat för bägge lagen, men det skapas chanser åt båda håll. En riktigt farlig chans kommer i den 25:e minuten då Daniel Sandberg gör en genomåkning som är nära att styras in. Målet kommer istället i den 41:a minuten då Grachev målar på pass från Eidenert (frislag). Båda lagen skapar ett par chanser till innan paus, men ställningen är 2-1 till Sirius när domaren blåser av.

I den andra halvleken är det medvind för Sirius och det blåser rätt rejält på Studan. Det är inledningsvis ett jämt spel, liksom i första halvlek. GAIS kvitterar  sex minuter in i halvleken genom Eric Claesson, som även gjorde lagets första mål. Sirius trycker på och skapar lägen men utan resultat. "Makrillarna" är desto mer effektiva och återtar ledningen på hörna i den 64:e minuten. 

Sirius har svårt att få till det passningsspel de hade i den första halvleken. Detta medan GAIS satsar på defensiven varvat med kontringsförsök. Till slut målar dock Sirius; Klas Nordström dundrar in bollen i mål på pass från Joel Wigren i den 77:e minuten. Men ställningen 3-3 varar inte länge; direkt efter avslag går GAIS till attack och sätter 3-4. Och bara några minuter senare gör de ännu ett mål. Sirius försöker i slutet men lyckas inte sätta dit bollen. Matchen slutar 3-5. 

/Magdalena Carlstedt


Matchfakta:
Sirius-GAIS 3-5 (2-1)
Målen Sirius: Ted Wiklund, Ilja Grachev, Klas Nordström
Målen GAIS: Eric Claesson (3), Jacob Bucht, Adam Rudell
Utv. min: 0-25
Publik: 465


Posten senast uppdaterad 13 jan 2014 kl. 12:33

Annonser






























51