Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2057
22106d1442bef96b6ce77a1bf1e55c3d
Tillbaka (UPD: 2015-11-18 11:10:25)

Matchreferat Gripen/Trollhättan-Sirius

Klockan 11 i går förmiddag samlades ett taggat Siriusgäng i omklädningsrummet i Relitahallen för att packa in sig i bussen och i vanlig ordning rulla med Högbergs Buss mot säsongens första möte mot Gripen/Trollhättan, i Slättbergshallen. Det var ett fokuserat lag, alla var överens om att Gripen skulle få kämpa otroligt hårt för att få poäng mot Blåsvart denna onsdagskväll.

Det dröjde lång tid innan matchens första mål kom. I 43:e minuten tog junioren David Thorén ordentlig fart längs ena kanten, dribblade stiligt förbi ett antal Gripenspelare och kunde därefter frispela Tobias Andersson som enkelt kunde placera 0-1 bakom David Erkenborn i Gripenmålet. En minnesvärd prestation från den unge siriusspelaren menar UNT.

Tre minuter senare var det dags för junioren David Thorén att återigen. Efter en vacker framspelning av Markus Kumpuoja kunde Thorén hitta nätmaskorna uppe i Gripenmålvaktens ena kryss. Därefter var första halvlek slut och resultattavlan visade 0-2 till Sirius favör.

Andra halvleken började med att Joel Wigren fick utvisning för oschysst tackling och Gripen fick även straff i samma situation, en straff som Gripen inte lyckades sätta bakom Gustav Holmgren som vaktade Siriuskassen den här kvällen. I inledningen av andra halvlek hade Sirius tre utvisningar på ganska kort tid. Trots det lyckades man hålla ihop spelet och kunde till och med utöka sin ledning till 0-3 efter en timme spelat genom Markus Kumpuoja, assisterad av Patrik Eidenert. Fem minuter senare fick hemmalaget ytterligare en straff, den här gången kunde Tony Eklind hitta nätet bakom Holmgren och reducera till 1-3. I 81:a minuten stod Kumpuoja själv för 1-4. Några minuter senare reducerade Gripen igen, den här gången till 2-4, men närmre än så kom aldrig Västkustlaget. Sirius kunde istället avsluta med att göra både 2-5 och 2-6. Markus Kumpuoja signerade även dessa två mål, det sista assisterat av målvakt Gustav Holmgren.

Markus Kumpuoja, som var kvällens matchvinnare var precis som de andra spelarna i Sirius omklädningsrum glada efter matchen. Junioren David Thorén som stod för 1+1 hörde också till en av de mest glada spelarna och fick mycket beröm från olika håll.

Vi har pratat med Gustav Holmgren om matchen, och seriens första seger.
–Det var väldigt skönt att få vinna. För mig personligen var det kul att få stå igen och direkt vara med om det här. Jag har inte stått sedan träningsmatchen mot Bollnäs för en månad sedan, då jag stod en halvlek. Det var riktigt roligt att vara tillbaka.

En anekdot är att förra säsongen, när Kimmo spelade i Sirius stod Gustav sin första seriematch för säsong mot Kalix borta. Även det var den fjärde omgången, och även då tog Sirius sin första seger.

Daniel Bärneskär skadade knäet redan efter 15 minuter spelat och kunde inte fortsätta spela matchen. Förstaårssenioren Jonas Eklund fick därmed kliva in på vänsterbacken istället för Daniel och spela resterande 75 minuter av matchen. Precis som David Thorén gjorde Jonas detta med bravur. 

Nu väntar träning för laget torsdag, fredag och lördag för att sedan spela sin nästa match söndag 15/11, mot Västerås på bortaplan (ABB Arena) kl. 15.00. Vi önskar blåsvart lycka till. Följ matchen på UNT:s direktrapport eller på Elitrapport.

Nästa hemmamatch är sedan 18/11 mot Broberg Söderhamn, en match som även sänds på Bandypuls livetjänst. Varmt välkomna. Ni som har köpt Bandytipset från Sirius inför säsongen har till denna match en fribiljett. Om inte kan ni förköpa er biljett HÄR redan nu.

Vi vill fortsatt även passa på att tipsa om matchen Sirius-Vetlanda på Studenternas IP fredag 11/12 kl 19.00. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen, Uppsala Handelsstål och Returpapperscentralen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition på Studenternas IP intill Fyrisån. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 18 nov 2015 kl. 11:10

Annonser


51