Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1281
a1a3f35e56aaa58729d10d00344dcea7
Tillbaka (UPD: 2012-10-15 15:33:01)

Matvey Azarenko klar för Sirius Bandy

Matvey lånas ut till Sirius Bandy från ryska storklubben Dynamo Moskva.

-Vi har under hela hösten sökt förstärkningar både lokalt, nationellt och internationellt till A-lagstruppen. Efter goda kontakter med ryska lag dök den här möjligheten upp, säger Mats Söderman, sportansvarig i Sirius Bandy.

Förhoppningen är att denna lösning kommer att vara en win-win situation både för Dynamo och Sirius, inte bara i år. 
-Faller detta väl ut så kan ett tydligare samarbete med Dynamo bli möjlig. Det är ett bra kvitto för oss att den största klubben i världen vill skicka hit en ung lovande spelare för att utvecklas, säger Söderman.

Affären är rent ekonomiskt fördelaktigt för Sirius Bandy, men det var inte helt okomplicerat att ro i hamn.

-Det har tagit lite tid att få detta på plats med all pepparexercis som varit med Migrationsverket, Riksidrottsförbundet och Skattemyndigheten. Däremot har Matvey nu äntligen fått sitt uppehålls- och arbetstillstånd utfärdat.

Detta blir inte heller en dyr affär då Dynamo lånar ut Matvey utan hyreskostnad. Vi betalar Matvey en begränsad ersättning men dock ingen hyra till Dynamo, säger Söderman.

Tränaren Olle Gabrielsson ser också en del utmaningar kring hans senaste tillskott i truppen, eftersom Matvey inte talar engelska.

-Matvey är en relativt oerfaren, ung och glad kille med stor utvecklingspotential. Hans absolut starkaste egenskap är hans fina skridskoteknik som kommer vara nyttig för oss den här säsongen. Den stora utmaningen för oss kommer helt klart bli kommunikationen. Assisterande tränaren Serguei Gloukhov som har ryska som modersmål kommer vara extra viktig för oss för att framföra såväl taktiska- som sociala saker.

Vi flyttade också tidigt på försäsongen över Johan Hydling som högerback för att Matvey skall få spela nära vår andra rysktalande resurs, ytterhalven Ilja Grachev. Ilja kommer bli viktig för oss och kommer få kommunicera mycket med Matvey. Utöver det så pluggar faktiskt Matvey på ett gäng "bandyglosor" för att snabbt kunna förstå situationer ute på planen, säger Gabrielsson. 

I övrigt är det fortfarande full aktivitet när det gäller att hitta ytterligare någon stark spelare att förstärka truppen med.

-Vi jobbar för fullt med att hitta en ytterligare spelare till A-lagstruppen. Transferfönstret stänger 15 januari 2013 så fram till dess finns det tid. Högst på önskelistan står en forward som kan gå in och förstärka laget.

Vi har också en framtida stormålvakt i 17-årige Gustav Holmgren som visat prov på stor kapacitet under hösten. Vi behöver däremot ha i beaktande att Gustav kommer att spela ca 35 matcher i U18 och U20 under säsongen.
Därför behöver också bevaka målvaktssidan då Jakob Säleby för närvarande är ensam senior. 

Det är också med glädje vi ser stor utveckling bland några av våra andra unga spelare. Då tänker jag på Tobias Engstrand, Jakob Edberg, Andreas Wängelin och Oskar Bremler som samtliga för närvarande tränar med A-truppen, avslutar Söderman.


Posten senast uppdaterad 15 okt 2012 kl. 15:33

Annonser


51