Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1057
3e14af3d1bf07b3b9e033089c2c2a243
TillbakaMaybron gör 3-6 på ett friläge (UPD: 2011-12-15 18:22:20)

Maybron gör 3-6 på ett friläge

Mayborn sänkte sin gamla klubb

– Det var nästan för bra för att vara sant alltså, säger en nyvaken Mayborn när siriusbandy.se får tag på honom på torsdagsförmiddagen.
Matchen inledde svängigt med chanser åt båda hållen, men det var hemmalaget Vänersborg som inledde målskyttet. Det dröjde dock inte länge förrän en frispelad Mayborn gjorde entré i målprotokollet genom att runda Gabriel Bridholm i IFK-målet och enkelt satte dit kvitteringen.
– Jag lägger mig i sidan, Viktor (Broberg) gör en jättebra passning mellan benen på sin försvarare och så blev jag helt ren och kunde bara runda målvakten och lägga in bollen, förklarar Mayborn.
Efter ett fortsatt svängigt spel i första halvlek där båda lagen stundtals hade spelmässigt starka perioder blåste domaren av för halvtidsvila med ställningen 2–2.
– Det var väl ett rättvist resultat om man ser till chanserna, även om vi kändes lite tyngre. De verkade mer desperata medan vi hade ett skönt lugn i vårt spel, berättar Mayborn.
När andra halvlek satte igång var det bortalaget som tog tag i taktpinnen genom att på hörna och straff tidigt gå ifrån till en tvåmålsledning. IFK reducerade kvarten senare, men närmare än så kom man inte och Sirius kunde åka hem till Uppsala med två viktiga poäng i bagaget – mycket tack vare tre mål från Mayborns klubba:
– Jag sa till grabbarna att det var tur att det var 40 mil hem och inte bara typ sju, för det var nog den skönaste bussresa jag någonsin gjort.
Detta var Sirius tredje vinst på fyra matcher, och kanske har vinden vänt för uppsalalaget. Desto mer har Vänersborg att grubbla över efter lagets femte raka förlust.
– Vi är väl inne i en sådan fas där vi inte får någonting gratis, sade IFK-försvararen Martin Röing till Sveriges Radio efter nederlaget.
Sirius nästa match är redan imorgon fredag när formstarka Villa/Lidköping kommer på besök till Studenternas. Faktum är att västgötingarna efter några tunga inledande omgångar av Elitserien inte har förlorat på åtta raka matcher, men Mayborn är ändå förväntansfull:
– Det känns som att Villa kan passa oss bra, men det gäller att vi spelar vårt eget spel i 90 minuter som igår och fullföljer spelplanen vi sätter upp. Sen är det ju helt otroligt att ha en gubbe som Eskhult när han spelar som han har gjort på slutet också.
Och visst har Mayborn all anledning att vara optimistisk. Sirius har nämligen inte förlorat hemma mot Villa/Lidköping på nästan tolv år.

IFK VÄNERSBORG – IK SIRIUS 4–6 (2–2)

Första halvlek:
1–0 (08.13) Andreas Eriksson (Mikael Olsson)
1–1 (11.14) Alexander Mayborn (Viktor Broberg)
1–2 (42.22) Alexander Mayborn (Mikael Jacobsson)
2–2 (43.47) Mikael Olsson (Petter Andersson)

Andra halvlek:
2–3 (49.58) Viktor Broberg (Andreas Werner)
2–4 (53.25) Lars Fall (Straff)
3–4 (69.45) Marcus Sixtensson Ottosson (Straff)
3–5 (75.16) Viktor Broberg (Kalle Spjuth)
3–6 (90.14) Alexander Mayborn (Jakob Säleby)
4–6 (91.03) Christoffer Fagerström (Martin Röing)Posten senast uppdaterad 15 dec 2011 kl. 18:22

Annonser


51